חומץ בלסמי – ערך תזונתי מפורט

ניווט מהיר

יתרונות בריאותיים של חומץ בלסמי
מקורו של החומץ הבלסמי הוא איטליה ומכינים אותו ממיץ מרוכז של ענבים. הייחוד של חומץ הבלסמי הוא ביישון שלו של שנים רבות. חומץ בלסמי עשיר במינרלים כגון סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן ואשלגן. החמיצות שלו עוזרת לחזק את מערכת העיכול ולעכל את המזונות ולכן הוא מומלץ במצבים של גזים ונפיחות, היפוכלורדריה, עצירות ועוד.


חומץ בלסמי – לפי כוס אחת כ- 255 גרם

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
פחמימות98%סה"כ קלוריות224
שומן0%קלוריות מפחמימות219
חלבון2%קלוריות משומן0
  קלוריות מחלבונים5.0
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
סה"כ פחמימות43.4 גרםסה"כ חלבון1.2 גרם
סיבים תזונתיים0.0 גרםTryptophan~
עמילן~Threonine~
סוכר38.1גרםIsoleucine~
סוכרוז – Sucrose0.0 מ"גLeucine~
גלוקוז – Glucose19304 מ"גLysine~
פרוקטוז – Fructose18820 מ"גMethionine~
לקטוז – Lactose0.0 מ"גCystine~
מלטוז – Maltose0.0 מ"גPhenylalanine~
גאלאקטוז – Galactose0.0 מ"גTyrosine~
  Valine~
שומן וחומצות שומןArginine~
סה"כ שומן0.0 גרםHistidine~
שומן רווי0.0 גרםAlanine~
חד בלתי רווי0.0 גרםAspartic acid~
רב בלתי רווי0.0 גרםGlutamic acid~
אומגה 30.0 מ"גGlycine~
אומגה 60.0 מ"גProline~
  Serine~
סטרול Hydroxyproline~
כולסטרול0.0 מ"ג  
פיטוסטרול0.0 מ"ג  
Campesterol~  
Stigmasterol~  
Beta-sitosterol~  
ויטמינים  
ויטמין A0.0 יחב"ל  
רטינול – Retinol0.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent0.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן0.0 מק"גסידן68.9 מ"ג
בטא-קרוטן0.0 מק"גברזל1.8 מ"ג
לייקופן0.0 מק"גמגנזיום30.6 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin0.0 מק"גזרחן48.4 מ"ג
ויטמין C0.0 מ"גאשלגן286 מ"ג
ויטמין D~נתרן58.7 מ"ג
ויטמין E0.0 מק"גאבץ0.2 מ"ג
ויטמין B10.0 מ"גנחושת0.1 מ"ג
ויטמין B20.0 מ"גמנגן0.3 מ"ג
ויטמין B30.0 מ"גסלניום~
ויטמין B60.0 מ"גפלואוריד~
חומצה פולית0.0 מק"ג  
ויטמין B120.0 מק"ג  
ויטמין B50.0 מ"גשונות
ויטמין K0.0 מק"גאלכוהול0.0 גרם
  מים195 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קייםאפר0.9 גרם
 קפאין0.0 גרם

מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.

    מאמרים נוספים שיעניינו אותך: