ויטמין B2 - ריבופלאבין | מידע מפורט
רקע כללי אודות ויטמין B2
ויטמין B2 עמיד בפני חום אך מתפרק באור (פוטופובי). ויטמין B2 נמצא כקו-אנזים במזונות.
אגירת ויטמין B2: אגירה יכולה להספיק עד 5 חודשים (נאגר באברים פנימיים).
הפרשת ויטמין B2: דרך הכליות - כמות ההפרשה תלויה במידת הרוויה של הרקמות. ממקור טבעי - צובע את השתן בצבע צהוב פלורסנטי.
ספיגת ויטמין B2: מעי דק.
תפקידי ויטמין B2
• מרכיב חשוב בשני קו-אנזימים חשובים בתהליך יצירת אנרגיה: FAD (פלאבין, אדווזין) ו FMN.
• הפיכת טריפטופאן לניאצין - B3.
• מעורב במטבוליזם של ח' אמינו, ח' שומן ופחמימות.
• חיוני לגדילה.
• מפעיל את ההפיכה של פרידוקסין B6 לקו-אנזים.
• תפקוד תקין של ציטוכרום P-450 תלוי בריבופלאבין (קשירה).
סימני חסר בויטמין B2
• פיגור בגדילה בילדים – בד"כ המחסור ילווה בתת תזונה של מזונות אחרים.
• סימנים ספציפיים קלים.
• עיניים – מגרדות, שורפות ואדומות.
• לשון – דלקתית, נפוחה וסגלגלה.
• שפתיים – מבוקעות.
• עור שמנוני, בעיקר בפנים, בחזה ובכתפיים.
סיבות לחסר בויטמין B2
• אלכוהוליזם.
• בעיות ספיגה ושלשולים ממושכים (IBD).
• שימוש ממושך בגלולות למניעת הריון.
• שימוש בתרופות פסיכיאטריות נוגדות דיכאון – מעכבות הפיכת ריבופלאבין לקו-אנזים.
מקורות במזון לויטמין B2
חי – בשר, עוף, דגים, ביצים, חלב ומוצריו (במצב הקו-אנזים), גרעינים, דגנים מלאים, ירקות ירוקים, ירקות עליים. לרוב יגיע במזון כקו-אנזים.