תחושה של אוכל תקוע בגרון והליקובקטר פילורי
שאלה
אני מסתובבת כבר כמה כמעט חודשיים עם תחושה של אוכל תקוע בגרון, זה קורה לי מידי פעם אמנם אבל נשאר די הרבה זמן ודי מציק. הלכתי לרופא אף אוזן גרון וגסטרואנטרולוג שלא מצאו כלום. קיבלתי תרופות כמו נקסיום ומאלוקס נגד צרבת שלא ממש הרגשתי שעזר לי. אני מנסה להבין בחיפוש באינטרנט מה זה יכול להיות התחושה הזו והבנתי שישנה אפשרות שההרגשה הזו של אוכל תקוע היא בגלל חיידק הליקובקטר פילורי. די מוזר כי לא קיבלתי הפניה לבדיקה הזו. אני שואלת כדי להבין הקשר וכיצד זה קורה ואיך אפשר לטפל בדבר הזה? ובכלל האם זה יכול להיות בגלל הליקובקטר?
תשובה
תחושה של אוכל תקוע בגרון בהחלט יכולה להיות קשורה לחיידק הליקובקטר פילורי. למה ואיך? הליקובקטר הוא חיידק הנמצא אצל רבים מאיתנו בקיבה ברמה כזו שהוא לא מפריע. לעתים, במיוחד כאשר מערכת החיסון ומערכת העיכול נחלשות - החיידק משגשג בקיבה ביתר קלות ובכך הוא עלול לגרום להופעת מספר תסמינים, ביניהם גם תחושה של אוכל תקוע בגרון - או תחושה של גוש בגרון. במידה והתפתחה דלקת בקיבה - גסטריטיס, יכולים להופיע תסמינים נוספים.
איך זה בדיוק קורה ולמה מרגישים כאילו האוכל תקוע?
ראשית חשוב להדגיש כי זו רק תחושה בלבד והאוכל לא ממש נתקע בגרון. זו רק הרגשה וכאמור היא יכולה לנבוע כתוצאה משגשוג יתר של הליקובקטר בקיבה אבל גם מסטרס גבוה. איך כל אחד משפיע?
הליקובקטר ותחושה של אוכל תקוע
כאשר החיידק משגשג בקיבה הוא גורם לשרשרת של תסמינים ובין השאר לגרום להעלאת רמת החומציות בקיבה ובעקבות כך לעלייה של מיצי עיכול לכיוון הוושט. מיצי העיכול חומציים מאוד וכאשר הם באים במגע עם ריריות הוושט העדינות נוצרת רגישות מאוד גבוהה באזור הבליעה בוושט (לעתים אף דלקת) כאשר אוכל יורד הוא מגביר את הגירוי ונשארת תחושה כאילו האוכל לא ממש נבלע לתוך הקיבה. דרך הטיפול במקרים האלו היא פשוטה ואפשר לקרוא בפירוט בהמשך.
כיצד סטרס קשור לתחושה של אוכל תקוע בגרון?
סטרס גבוה או מתמשך משפיע בצורה ישירה על פעילות מערכות רבות בגוף ובמיוחד על מערכת העיכול העליונה. במצב של מתח מערכת העיכול משנה את תפקודה ומתחוליים שינויים גם ברמת החומציות בקיבה. במצב זה גם יכול לגרום לתופעה של ריפלוקס - עלייה של מיצי עיכול לכיוון הוושט - להגברת הרגישות באזור הבליעה כך שבכל מגע של אוכל נשארת תחושה של משהו תקוע בגרון. בנוסף, יתכן כי התחושה היא חלק מתסמין הנקרא "גלובוס היסטריקוס" המתאר למעשה הרגשה של גוש בגרון הנובע ברובו ממקור של סטרס גבוה. גם לתופעה זו יש טיפול.
תזונה לטיפול בתחושה של אוכל תקוע בגרון
הסיבה מלכתחילה שחיידק הליקובקטר משגשג בקיבה היא כתוצאה מחולשה של מערכת החיסון והעיכול. לרוב לתזונה לקויה יש השפעה מכרעת על תפקוד לא תקין של מערכת העיכול העליונה ומן הסתם גם להחלשת התגובה החיסונית. מזונות רבים יוצרים עומס על הקיבה - גורמים להעלאת רמת החומציות בצורה גבוהה, יוצרים עומס של חילוף חומרים, הגוף כולו "עסוק" כל הזמן בפינוי רכיבים מזיקים כגון רעלנים וזה מצב מחליש. הבשורה המשמחת היא שניתן באותה מידה גם לרפא את הבעיה על ידי תזונה נכונה הכוללת מזונות קלים לעיכול, נקיים מרעלנים, מזונות אנטי דלקתיים וכאלו המעודדים פעילות מאוזנת של מערכת החיסון. למעשה, תזונה נכונה, היא המפתח המרכזי לריפוי מרבית בעיות הבריאות הקשורות לקיבה - לא רק הליקובקטר ותחושת אוכל תקוע בגרון.
צמחי מרפא לטיפול בהליקובקטר פילורי
לצמחים יתרון גדול והוא נעוץ בעיקר בפעילות האנטי חיידקית והאנטי דלקתית הישירה שלהם. הצמחים פועלים בצורה ממוקדת למיגור חיידק הליקובקטר פילורי ובמקביל הם מסייעים גם לשיקום ריריות הקיבה, לחיזוק מערכת החיסון ולאיזון מערכת העיכול כולה. השימוש בצמחי מרפא מתבצע לרוב לזמן מוגבל של ההחלמה. שילוב צמחי מרפא ותזונה נכונה, לצד עבודה על הפחתת מתח מספקת מענה טיפולי יעיל ויסודי הן להחלמה והן לשמירה על תקינות מערכת העיכול כולה לאורך זמן.
רוצה לשמוע עוד פרטים על הטיפול בתחושה של אוכל תקוע בגרון? 1-700-700-329
לסיכום, טיפול נטורופתי לתחושה של אוכל תקוע או גוש בגרון כולל: מיגור חיידק הליקובקטר | איזון פעילות מע' העיכול כולה ובעיקר תפקוד תקין של הקיבה | איזון רמת החומציות בקיבה | שיפור פעילות פירוק וספיגה במערכת העיכול | חיזוק ואיזון מערכת החיסון | הפחתת מתח ולחצים | הפחתת דלקתיות | וכן כל סיבה העולה בתהליך האבחון ויכולה להיות קשורה להופעת התסמין