סלק טרי - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של סלק טרי
סלק הינו ירק בעל צבע אדום-סגול עז. הוא מכיל כמות יפה של סיבים תזונתיים, ויטמין C, חומצה פולית, סידן, מגנזיום ואשלגן. בגלל צבעו האדום הוא נחשב ברפואה הסינית כבונה דם ומזין את הכבד. לסלק מרכיבים שמניעים את פעולת המעיים ועוזרים ליציאות תקינות. יש לשים לב שאכילת סלק צובעת את השתן והצואה בצבע אדום, שלפעמים נראה מרתיע. אכילת סלק מומלצת מאוד במצבים של אנמיה, עצירות, עייפות, חיזוק חיסוני ועוד.
סלק טרי - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
86.3% | סה"כ קלוריות | 43.0 | |||
3.3% | קלוריות מפחמימות | 37.1 | |||
10.4% | קלוריות משומן | 1.4 | |||
קלוריות מחלבונים | 4.5 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
9.6 גרם | 1.6 גרם | ||||
2.8 גרם | 19.0 מ"ג | ||||
עמילן | 0.0 גרם | 47.0 מ"ג | |||
6.8 גרם | 48.0 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | ~ | 68.0 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | ~ | 58.0 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | 18.0 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | 19.0 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | ~ | 46.0 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | 38.0 מ"ג | |||
56.0 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 42.0 מ"ג | ||||
0.2 גרם | 21.0 מ"ג | ||||
0.0 גרם | 60.0 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 0.0 גרם | 116 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 0.1 גרם | Glutamic acid | 428 מ"ג | ||
5.0 מ"ג | 31.0 מ"ג | ||||
אומגה 6 | 55.0 מ"ג | 42.0 מ"ג | |||
59.0 מ"ג | |||||
סטרול | Hydroxyproline | ~ | |||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | ||||
פיטוסטרול | 25.0 מ"ג | ||||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
33.0 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 2.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | ~ | 16.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | ~ | 0.8 מ"ג | |||
לייקופן | ~ | 23.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | ~ | 40.0 מ"ג | |||
4.9 מ"ג | 325 מ"ג | ||||
~ | 78.0 מ"ג | ||||
~ | 0.4 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.3 מ"ג | ||||
0.3 מ"ג | 0.7 מק"ג | ||||
0.1 מ"ג | פלואוריד | ~ | |||
~ | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.2 מ"ג | שונות | ||||
0.2 מ"ג | 0.0 גרם | ||||
87.6 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 1.1 גרם | ||||
0.0 גרם |