סולת - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של סולת
סולת נוצרת בתהליך טחינת הדגן בד"כ חיטה. סולת מחיטת דורום נקראת סמולינה והיא משמשת לייצור פסטה הנחשבת לאיכותית. הסולת מכילה כמויות גבוהות של ויטמין B3 המוכר כמסייע לאיזון מערכת העצבים וכן היא עשירה בחלבון. הסולת מוזכרת בתנ"ך והיא נמצאת בשימוש קולינרי אלפי שנים.
סולת - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
תפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
83.3% | סה"כ קלוריות | 360 | |||
2.4% | קלוריות מפחמימות | 300 | |||
14.3% | קלוריות משומן | 8.8 | |||
קלוריות מחלבונים | 51.4 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
72.8 גרם | 12.7 גרם | ||||
3.9 גרם | 162 מ"ג | ||||
עמילן | ~ | 335 מ"ג | |||
~ | 490 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | ~ | 867 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | ~ | 243 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | 198 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | 358 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | ~ | 616 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | 333 מ"ג | |||
540 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 467 מ"ג | ||||
1.1 גרם | 257 מ"ג | ||||
0.2 גרם | 372 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 0.1 גרם | 518 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 0.4 גרם | Glutamic acid | 4572 מ"ג | ||
37.0 מ"ג | 401 מ"ג | ||||
אומגה 6 | 393 מ"ג | 1395 מ"ג | |||
598 מ"ג | |||||
סטרול | Hydroxyproline | ~ | |||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | ||||
פיטוסטרול | ~ | ||||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
0.0 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 0.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | ~ | 17.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | ~ | 1.2 מ"ג | |||
לייקופן | ~ | 47.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | ~ | 136 מ"ג | |||
0.0 מ"ג | 186 מ"ג | ||||
~ | 1.0 מ"ג | ||||
~ | 1.1 מ"ג | ||||
0.3 מ"ג | 0.2 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.6 מ"ג | ||||
3.3 מ"ג | ~ | ||||
0.1 מ"ג | פלואוריד | ~ | |||
~ | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.6 מ"ג | שונות | ||||
~ | 0.0 גרם | ||||
12.7 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 0.8 גרם | ||||
0.0 גרם |