סויה, נבטי סויה טריים - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של נבטי סויה טריים
הסויה היא קטניה שמקורה בסין וממנה מפיקים חלב סויה וטופו. למערב היא הגיעה מאוחר יותר ואת איכויותיה הרבות חקרו הרבה בעשורים האחרונים. נבטי הסויה מכילים ויטמין C, סידן ואשלגן. בנוסף, נבטי הסויה מכילה מרכיבים מיוחדים הנקראים ספונינים ופיטואסטרוגנים המקנים לסויה איכויות בריאותיות רבות במצבים כגון כולסטרול גבוה, תופעות גיל המעבר, בעיות פריון ועוד.
נבטי סויה טריים - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
27.8% | סה"כ קלוריות | 122 | |||
46% | קלוריות מפחמימות | 34.0 | |||
26.2% | קלוריות משומן | 56.1 | |||
קלוריות מחלבונים | 31.9 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
9.6 גרם | 13.1 גרם | ||||
1.1 גרם | 159 מ"ג | ||||
עמילן | ~ | 503 מ"ג | |||
~ | 580 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | ~ | 938 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | ~ | 752 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | 138 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | 157 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | ~ | 641 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | 477 מ"ג | |||
620 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 905 מ"ג | ||||
6.7 גרם | 348 מ"ג | ||||
0.9 גרם | 549 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 1.5 גרם | 1774 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 3.8 גרם | Glutamic acid | 1966 מ"ג | ||
445 מ"ג | 503 מ"ג | ||||
אומגה 6 | 3338 מ"ג | 674 מ"ג | |||
651 מ"ג | |||||
סטרול | Hydroxyproline | ~ | |||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | ||||
פיטוסטרול | ~ | ||||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
11.0 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 1.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | ~ | 67.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | ~ | 2.1 מ"ג | |||
לייקופן | ~ | 72.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | ~ | 164 מ"ג | |||
5.3 מ"ג | 484 מ"ג | ||||
~ | 14.0 מ"ג | ||||
~ | 1.2 מ"ג | ||||
0.3 מ"ג | 0.4 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.7 מ"ג | ||||
1.1 מ"ג | 0.6 מק"ג | ||||
0.2 מ"ג | פלואוריד | ~ | |||
~ | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.9 מ"ג | שונות | ||||
~ | 0.0 גרם | ||||
69.1 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 1.6 גרם | ||||
0.0 גרם |