מרק זנגביל וגזר - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הזנגביל הינו צמח מרפא רב שימושי. הוא נחקר רבות בנוגע להקלה מבחילות, אך שימושו נפוץ בעיקר כנוגד דלקת. במרק חורפי זה איכותו המחממת של הזנגביל וחריפותו המיוחדת מוסיפה טעם נפלא למרק.

רכיבים:
4 כוסות גזר מקולף וקצוץ לקוביות
3 בצלים בינוניים חתוכים לפרוסות
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וקצוצים לקוביות
2 כפיות שורש זנגביל מגורר
מעט קארי
מעט שמן להקפצה
מלח ופלפל לפי הטעם
חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
להכניס את קוביות הגזר ותפוחי האדמה לסיר עם כ 2 ליטר מים. להביא לרתיחה תוך ערבוב, להנמיך את האש ולבשל עד שהירקו מתרככים. לפרוס את הבצל לפרוסות, יחד עם הזנגביל להקפיץ במחבת חמה עם מעט שמן (קנולה או זית). מוסיפים את הבצל והזנגביל לסיר הירקות ומבשלים על אש נמוכה עוד כ 7 דקות. מעבירים למעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. תוך כדי מתבלים לפי הטעם עם קארי, מלח ופלפל. מוזגים לצלחות עמוקות ומקשטים עם חופן פטרוזיליה מעל.