מרגרינה עם מלח - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של מרגרינה עם מלח
המרגרינה היא מזון מעשה ידי אדם. תעשיית המזון פיתחה שומן צמחי שהוא מוקשה בטמפרטורת החדר. בטבע שומן צמחי כגון שמן סויה, שמן חמניות, שמן קנולה וכולי נוזליים בטמפרטורת החדר. על ידי תהליך שנקרא הידרוגנציה הפכו את השמן לקשה וכך יכלו להשתמש בו למטרות שונות של אפיה. תהליך ההידרוגנציה משנה את צורתו המולקולרית של השמן ומונע מהגוף להשתמש בו לצרכיו. כיום ידוע כי שומן צמחי מוקשה כגון מרגרינה מזיק מאוד לבריאות ואינו מומלץ, בעיקר במצבי בריאות כגון עודף כולסטרול, סוכרת סוג 2, דלקות פרקים, גאוט, טרשת עורקים ועוד.
מרגרינה עם מלח - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
0.3% | סה"כ קלוריות | 717 | |||
99.6% | קלוריות מפחמימות | 2.7 | |||
0.1% | קלוריות משומן | 714 | |||
קלוריות מחלבונים | 0.7 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
0.7 גרם | 0.2 גרם | ||||
0.0 גרם | ~ | ||||
עמילן | ~ | ~ | |||
0.0 גרם | ~ | ||||
סוכרוז - Sucrose | ~ | ~ | |||
גלוקוז - Glucose | ~ | ~ | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | ~ | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | ~ | ||
מלטוז - Maltose | ~ | ~ | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | ~ | |||
~ | |||||
שומן וחומצות שומן | ~ | ||||
80.7 גרם | ~ | ||||
15.2 גרם | ~ | ||||
חד בלתי רווי | 38.9 גרם | ~ | |||
רב בלתי רווי | 24.3 גרם | Glutamic acid | ~ | ||
1963 מ"ג | ~ | ||||
אומגה 6 | 22341 מ"ג | ~ | |||
~ | |||||
סטרול | Hydroxyproline | ~ | |||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | ||||
פיטוסטרול | ~ | ||||
Campesterol | 75.0 מ"ג | ||||
Stigmasterol | 35.0 מ"ג | ||||
Beta-sitosterol | 275 מ"ג | ||||
ויטמינים | |||||
3571 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 768 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 819 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 3.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 610 מק"ג | 0.1 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 3.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 0.0 מק"ג | 5.0 מ"ג | |||
0.2 מ"ג | 18.0 מ"ג | ||||
~ | 943 מ"ג | ||||
9.0 מ"ג | 0.0 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.0 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | ~ | ||||
0.0 מ"ג | 0.0 מק"ג | ||||
0.0 מ"ג | פלואוריד | ~ | |||
~ | |||||
0.1 מק"ג | |||||
0.0 מ"ג | שונות | ||||
3.0 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
16.5 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 1.9 גרם | ||||
0.0 גרם |