מנגו טרי - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של מנגו טרי
מנגו הוא פרי של עץ טרופי שמקורו בהודו ובסין. כיום המנגו גדל גם בארץ. בהודו מכינים מהמנגו את רוטב העמבה המפורסם. המנגו עשיר בבטא קרוטן, בסיבים תזונתיים והוא מכיל מינרלים כגון סידן, מגנזיום ואשלגן. מומלץ לאכול מנגו במצבי בריאות כגון עצירות, אולקוס, גסטריטיס, אזופגיטיס ועוד.
מנגו טרי - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
93.8% | סה"כ קלוריות | 65.0 | |||
3.5% | קלוריות מפחמימות | 61.0 | |||
2.6% | קלוריות משומן | 2.3 | |||
קלוריות מחלבונים | 1.7 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
17.0 גרם | 0.5 גרם | ||||
1.8 גרם | 8.0 מ"ג | ||||
עמילן | ~ | 19.0 מ"ג | |||
14.8 גרם | 18.0 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | ~ | 31.0 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | ~ | 41.0 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | 5.0 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | ~ מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | ~ | 17.0 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | 10.0 מ"ג | |||
26.0 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 19.0 מ"ג | ||||
0.3 גרם | 12.0 מ"ג | ||||
0.1 גרם | 51.0 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 0.1 גרם | 42.0 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 0.1 גרם | Glutamic acid | 60.0 מ"ג | ||
37.0 מ"ג | 21.0 מ"ג | ||||
אומגה 6 | 14.0 מ"ג | 18.0 מ"ג | |||
22.0 מ"ג | |||||
סטרול | Hydroxyproline | ~ | |||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | ||||
פיטוסטרול | ~ | ||||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
765 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 38.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 17.0 מק"ג | 10.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 445 מק"ג | 0.1 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 9.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 0.0 מק"ג | 11.0 מ"ג | |||
27.7 מ"ג | 156 מ"ג | ||||
~ | 2.0 מ"ג | ||||
1.1 מ"ג | 0.0 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.0 מ"ג | ||||
0.6 מ"ג | 0.6 מק"ג | ||||
0.1 מ"ג | פלואוריד | ~ | |||
~ | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.2 מ"ג | שונות | ||||
4.2 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
81.7 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 0.5 גרם | ||||
0.0 גרם |