לפת טרייה - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של לפת טרייה
לפת הינו ירק ממשפחת המצליבים והוא ידוע למאכל אדם במשך אלפי שנים. הלפת מכיל מינרלים שונים כגון סידן, מגנזיום ואשלגן. כחלק ממשפחת המצליבים הוא מכיל מולקולות גופרית, שמקנה לריחו החזק. הגופרית משמשת בגופנו בתהליכי ניקוי רעלים. מומלץ לאכול לפת בעיקר במצבי בריאות כגון עצירות, עודף משקל, כבד שומני, כולסטרול גבוה, מניעת סרטן ועוד.
לפת טרייה - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
88.2% | סה"כ קלוריות | 28.0 | |||
2.8% | קלוריות מפחמימות | 24.7 | |||
9% | קלוריות משומן | 0.8 | |||
קלוריות מחלבונים | 2.5 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
6.4 גרם | 0.9 גרם | ||||
1.8 גרם | 9.0 מ"ג | ||||
עמילן | ~ | 25.0 מ"ג | |||
3.8 גרם | 36.0 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | ~ | 33.0 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | ~ | 36.0 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | 11.0 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | 5.0 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | ~ | 17.0 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | 13.0 מ"ג | |||
30.0 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 24.0 מ"ג | ||||
0.1 גרם | 14.0 מ"ג | ||||
0.0 גרם | 35.0 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 0.0 גרם | 63.0 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 0.1 גרם | Glutamic acid | 130 מ"ג | ||
40.0 מ"ג | 25.0 מ"ג | ||||
אומגה 6 | 12.0 מ"ג | 26.0 מ"ג | |||
29.0 מ"ג | |||||
סטרול | Hydroxyproline | ~ | |||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | ||||
פיטוסטרול | 7.0 מ"ג | ||||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
0.0 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 0.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 30.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 0.3 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 11.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 0.0 מק"ג | 27.0 מ"ג | |||
21.0 מ"ג | 191 מ"ג | ||||
~ | 67.0 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.3 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.4 מ"ג | 0.7 מק"ג | ||||
0.1 מ"ג | פלואוריד | ~ | |||
~ | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.2 מ"ג | שונות | ||||
0.1 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
91.9 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 0.7 גרם | ||||
0.0 גרם |