לפת טרייה - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של לפת טרייה
לפת הינו ירק ממשפחת המצליבים והוא ידוע למאכל אדם במשך אלפי שנים. הלפת מכיל מינרלים שונים כגון סידן, מגנזיום ואשלגן. כחלק ממשפחת המצליבים הוא מכיל מולקולות גופרית, שמקנה לריחו החזק. הגופרית משמשת בגופנו בתהליכי ניקוי רעלים. מומלץ לאכול לפת בעיקר במצבי בריאות כגון עצירות, עודף משקל, כבד שומני, כולסטרול גבוה, מניעת סרטן ועוד.


לפת טרייה - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
88.2%
סה"כ קלוריות
28.0
2.8%
קלוריות מפחמימות
24.7
9%
קלוריות משומן
0.8
  
קלוריות מחלבונים
2.5
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
6.4 גרם0.9 גרם
1.8 גרם9.0 מ"ג
עמילן
~25.0 מ"ג
3.8 גרם36.0 מ"ג
סוכרוז - Sucrose
~33.0 מ"ג
גלוקוז - Glucose
~36.0 מ"ג
פרוקטוז - Fructose
~11.0 מ"ג
לקטוז - Lactose
~
Cystine
5.0 מ"ג
מלטוז - Maltose
~17.0 מ"ג
גאלאקטוז - Galactose
~13.0 מ"ג
  30.0 מ"ג
שומן וחומצות שומן24.0 מ"ג
0.1 גרם14.0 מ"ג
0.0 גרם35.0 מ"ג
חד בלתי רווי
0.0 גרם
63.0 מ"ג
רב בלתי רווי
0.1 גרם
Glutamic acid
130 מ"ג
40.0 מ"ג25.0 מ"ג
אומגה 6
12.0  מ"ג26.0 מ"ג
  29.0 מ"ג
סטרול 
Hydroxyproline
~
כולסטרול
0.0 מ"ג  
פיטוסטרול
7.0 מ"ג  
Campesterol
~  
Stigmasterol
~  
Beta-sitosterol
~  
ויטמינים  
0.0 יחב"ל  
רטינול - Retinol
0.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent
0.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן
0.0 מק"ג30.0 מ"ג
בטא-קרוטן
0.0 מק"ג0.3 מ"ג
לייקופן
0.0 מק"ג11.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
0.0 מק"ג27.0 מ"ג
21.0 מ"ג191 מ"ג
~67.0 מ"ג
0.0 מ"ג0.3 מ"ג
0.0 מ"ג0.1 מ"ג
0.0 מ"ג0.1 מ"ג
0.4 מ"ג0.7 מק"ג
0.1 מ"ג
פלואוריד
~
~  
0.0 מק"ג  
0.2 מ"גשונות
0.1 מק"ג0.0 גרם
  91.9 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים0.7 גרם
 0.0 גרם