לחם לבן - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של לחם לבן
את הלחם הלבן מכינים מקמח לבן. זהו קמח שבתהליך הטחינה הפרידו ממנו את סובין החיטה ונבט החיטה. הפרדה זו מקנה ללחם חיי מדף ארוכים יותר טעם מתוק יותר ואוריריות לבצק. יחד עם זאת, עם הסרת הסובין והנבט, מסירים גם מרכיבים חיוניים כגון סיבים תזונתיים, ויטמיני B, ומינרלים חיוניים. זה משאיר את הלחם הלבן כמקור תזונתי דל ולכן לא מומלץ, בעיקר במצבים של עודף משקל, סוכרת סוג 2, טריגליצרידים גבוהים, כבד שומני ועוד.


לחם לבן - ערכים תזונתיים לפי פרוסה אחת - 25 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
78%
סה"כ קלוריות
66.5
10.8%
קלוריות מפחמימות
51.9
11.1%
קלוריות משומן
7.2
  
קלוריות מחלבונים
7.4
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
12.7 גרם1.9 גרם
0.6 גרם22.2 מ"ג
עמילן
10.2 גרם56.2 מ"ג
1.1 גרם74.5 מ"ג
סוכרוז - Sucrose
0.0 מ"ג133 מ"ג
גלוקוז - Glucose
345 מ"ג50.8 מ"ג
פרוקטוז - Fructose
458 מ"ג33.8 מ"ג
לקטוז - Lactose
0.0 מ"ג
Cystine
40.5 מ"ג
מלטוז - Maltose
275 מ"ג93.3 מ"ג
גאלאקטוז - Galactose
0.0 מ"ג55.0 מ"ג
  83.7 מ"ג
שומן וחומצות שומן70.2 מ"ג
0.8 גרם41.3 מ"ג
0.2 גרם65.8 מ"ג
חד בלתי רווי
0.2 גרם
90.3 מ"ג
רב בלתי רווי
0.3 גרם
Glutamic acid
618 מ"ג
34.8 מ"ג68.0 מ"ג
אומגה 6
304 מ"ג206 מ"ג
  1.7 מ"ג
סטרול 
Hydroxyproline
~
כולסטרול
0.0 מ"ג  
פיטוסטרול
~  
Campesterol
~  
Stigmasterol
~  
Beta-sitosterol
~  
ויטמינים  
0.0 יחב"ל  
רטינול - Retinol
0.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent
0.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן
0.0 מק"ג37.8 מ"ג
בטא-קרוטן
0.0 מק"ג0.9 מ"ג
לייקופן
0.0 מק"ג5.8 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
11.0 מק"ג24.7 מ"ג
0.0 מ"ג25.0 מ"ג
~170 מ"ג
0.1 מ"ג0.2 מ"ג
0.1 מ"ג0.1 מ"ג
0.1 מ"ג0.1 מ"ג
1.1 מ"ג4.3 מק"ג
0.0 מ"ג
פלואוריד
12.2 מק"ג
21.5 מק"ג  
0.0 מק"ג  
0.1 מ"גשונות
0.8 מק"ג0.0 גרם
  9.1 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים0.5 גרם
 0.0 גרם