לחם חיטה מלאה - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של לחם חיטה מלאה
את הלחם מחיטה מלאה מכינים מקמח מלא. זהו קמח שמכיל את כל מרכיבי נבט החיטה. מכיוון שהלחם מכיל את כל מרכיבי החיטה, לחם מקמח מלא יהיה כבד, דחוס ופחות אוורירי מלחם לבן. חיי המדף שלו קצרים יותר. בנוסף, לחם מחיטה מלאה עשיר במרכיבים חיוניים כגון סיבים תזונתיים, ויטמיני B, ומינרלים חיוניים. לחם מחיטה מלאה מומלץ בעיקר במצבים של עודף משקל, סוכרת סוג 2, טריגליצרידים גבוהים, כבד שומני ועוד.


לחם חיטה מלאה - ערכים תזונתיים לפי פרוסה אחת - 28 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
66.8%
סה"כ קלוריות
69.2
12.1%
קלוריות מפחמימות
46.2
20.1%
קלוריות משומן
8.4
  
קלוריות מחלבונים
14.5
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
11.6 גרם3.6 גרם
1.9 גרם23.0 מ"ג
עמילן
~42.8 מ"ג
1.6 גרם55.2 מ"ג
סוכרוז - Sucrose
~100 מ"ג
גלוקוז - Glucose
~41.4 מ"ג
פרוקטוז - Fructose
~23.0 מ"ג
לקטוז - Lactose
~
Cystine
34.4 מ"ג
מלטוז - Maltose
~70.0 מ"ג
גאלאקטוז - Galactose
~43.4 מ"ג
  67.2 מ"ג
שומן וחומצות שומן70.0 מ"ג
0.9 גרם34.4 מ"ג
0.2 גרם53.2 מ"ג
חד בלתי רווי
0.4 גרם
76.7 מ"ג
רב בלתי רווי
0.2 גרם
Glutamic acid
466 מ"ג
7.0 מ"ג59.9 מ"ג
אומגה 6
161 מ"ג153 מ"ג
  70.0 מ"ג
סטרול 
Hydroxyproline
~
כולסטרול
0.0 מ"ג  
פיטוסטרול
~  
Campesterol
~  
Stigmasterol
~  
Beta-sitosterol
~  
ויטמינים  
0.8 יחב"ל  
רטינול - Retinol
0.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent
0.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן
0.0 מק"ג30.0 מ"ג
בטא-קרוטן
0.6 מק"ג0.7 מ"ג
לייקופן
0.0 מק"ג23.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
21.3 מק"ג56.6 מ"ג
0.0 מ"ג69.4 מ"ג
~132 מ"ג
0.1 מ"ג0.5 מ"ג
0.1 מ"ג0.1 מ"ג
0.1 מ"ג0.6 מ"ג
1.3 מ"ג11.3 מק"ג
0.1 מ"ג
פלואוריד
~
~  
0.0 מק"ג  
0.2 מ"גשונות
2.2 מק"ג0.0 גרם
  10.8 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים1.1 גרם
 0.0 גרם