חציל טרי - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של חציל טרי
החציל הוא ירק ממשפחת הסולניים כמו עגבנייה, תפוח אדמה ופלפל. משפחה זו קרויה על שם סולנין, החומר הקיים בכמות מרוכזת בירקות אילו. החציל הוא ירק דל קלוריות, עשיר בפחמימות ומעט חלבון, הוא מכיל ברזל, מגנזיום, זרחן ואשלגן וכמות יפה של ויטמין K. בגלל הסולנין, שבכמויות גבוהות ולאנשים רגישים, יצא לחציל שם רע. בגישה הנטורופתית החציל אינו מומלץ מסיבה זו לאנשים הסובלים מדלקות מפרקים כגון ראומטואיד ארטריטיס, גאוט, אוסטאוארטריטיס ועוד.


חציל טרי - ערך תזונתי מפורט - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
83%
סה"כ קלוריות
24.0
6.6%
קלוריות מפחמימות
19.9
10.4%
קלוריות משומן
1.6
  
קלוריות מחלבונים
2.5
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
5.7 גרם1.0 גרם
3.4 גרם9.0 מ"ג
עמילן
0.0 גרם37.0 מ"ג
2.4 גרם45.0 מ"ג
סוכרוז - Sucrose
~64.0 מ"ג
גלוקוז - Glucose
~47.0 מ"ג
פרוקטוז - Fructose
~11.0 מ"ג
לקטוז - Lactose
~
Cystine
6.0 מ"ג
מלטוז - Maltose
~43.0 מ"ג
גאלאקטוז - Galactose
~27.0 מ"ג
  53.0 מ"ג
שומן וחומצות שומן57.0 מ"ג
0.2 גרם23.0 מ"ג
0.0 גרם51.0 מ"ג
חד בלתי רווי
0.0 גרם
164 מ"ג
רב בלתי רווי
0.1 גרם
Glutamic acid
186 מ"ג
13.0 גרם41.0 מ"ג
אומגה 6
63.0 גרם43.0 מ"ג
  42.0 מ"ג
סטרול 
Hydroxyproline
~
כולסטרול
0.0 מ"ג  
פיטוסטרול
7.0 מ"ג  
Campesterol
~  
Stigmasterol
~  
Beta-sitosterol
~  
ויטמינים  
27.0 יחב"ל  
רטינול - Retinol
0.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent
1.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן
0.0 מק"ג9.0 מ"ג
בטא-קרוטן
16.0 מק"ג0.2 מ"ג
לייקופן
0.0 מק"ג14.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
0.0 מק"ג25.0 מ"ג
2.2 מ"ג230 מ"ג
~2.0 מ"ג
0.3 מ"ג0.2 מ"ג
0.0 מ"ג0.1 מ"ג
0.0 מ"ג0.3 מ"ג
0.6 מ"ג0.3 מק"ג
0.1 מ"ג
פלואוריד
~
0.0 מק"ג  
0.0 מק"ג  
0.3 מ"גשונות
3.5 מק"ג0.0 גרם
  92.4 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים0.7 גרם
 0.0 גרם