חציל טרי - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של חציל טרי
החציל הוא ירק ממשפחת הסולניים כמו עגבנייה, תפוח אדמה ופלפל. משפחה זו קרויה על שם סולנין, החומר הקיים בכמות מרוכזת בירקות אילו. החציל הוא ירק דל קלוריות, עשיר בפחמימות ומעט חלבון, הוא מכיל ברזל, מגנזיום, זרחן ואשלגן וכמות יפה של ויטמין K. בגלל הסולנין, שבכמויות גבוהות ולאנשים רגישים, יצא לחציל שם רע. בגישה הנטורופתית החציל אינו מומלץ מסיבה זו לאנשים הסובלים מדלקות מפרקים כגון ראומטואיד ארטריטיס, גאוט, אוסטאוארטריטיס ועוד.


חציל טרי - ערך תזונתי מפורט - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי   אנרגיה
83%
סה"כ קלוריות
24.0
6.6%
קלוריות מפחמימות
19.9
10.4%
קלוריות משומן
1.6
   
קלוריות מחלבונים
2.5
       
פחמימות חלבון וחומצות אמינו
5.7 גרם 1.0 גרם
3.4 גרם 9.0 מ"ג
עמילן
0.0 גרם 37.0 מ"ג
2.4 גרם 45.0 מ"ג
סוכרוז - Sucrose
~ 64.0 מ"ג
גלוקוז - Glucose
~ 47.0 מ"ג
פרוקטוז - Fructose
~ 11.0 מ"ג
לקטוז - Lactose
~
Cystine
6.0 מ"ג
מלטוז - Maltose
~ 43.0 מ"ג
גאלאקטוז - Galactose
~ 27.0 מ"ג
    53.0 מ"ג
שומן וחומצות שומן 57.0 מ"ג
0.2 גרם 23.0 מ"ג
0.0 גרם 51.0 מ"ג
חד בלתי רווי
0.0 גרם
164 מ"ג
רב בלתי רווי
0.1 גרם
Glutamic acid
186 מ"ג
13.0 גרם 41.0 מ"ג
אומגה 6
63.0 גרם 43.0 מ"ג
    42.0 מ"ג
סטרול  
Hydroxyproline
~
כולסטרול
0.0 מ"ג    
פיטוסטרול
7.0 מ"ג    
Campesterol
~    
Stigmasterol
~    
Beta-sitosterol
~    
ויטמינים    
27.0 יחב"ל    
רטינול - Retinol
0.0 מק"ג    
Retinol Activity Equivalent
1.0 מק"ג מינרלים
אלפא-קרוטן
0.0 מק"ג 9.0 מ"ג
בטא-קרוטן
16.0 מק"ג 0.2 מ"ג
לייקופן
0.0 מק"ג 14.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
0.0 מק"ג 25.0 מ"ג
2.2 מ"ג 230 מ"ג
~ 2.0 מ"ג
0.3 מ"ג 0.2 מ"ג
0.0 מ"ג 0.1 מ"ג
0.0 מ"ג 0.3 מ"ג
0.6 מ"ג 0.3 מק"ג
0.1 מ"ג
פלואוריד
~
0.0 מק"ג    
0.0 מק"ג    
0.3 מ"ג שונות
3.5 מק"ג 0.0 גרם
    92.4 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים 0.7 גרם
  0.0 גרם