חמאה - מופחתת שומן ללא מלח - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של חמאה - מופחתת שומן ללא מלח
החמאה היא שומן אשר מקורו מחלב פרה. החמאה מכילה 99% שומן ו 1% חומרים מתחלבים. השימוש בחמאה במטבח קיים במשך מאות שנים כמקור לשומן. החמאה מוכרת בייחוד במטבח האירופאי-צרפתי. במקומות אחרים בעולם, כמו בתימן ובהודו, נוהגים לזכך את החמאה מהחומרים המתחלבים שבה ולהשתמש בשומן הטהור לבישול ולמטרות ריפוי. החמאה מכילה בעיקר שומן רווי. צריכה של שומן רווי מקושרת עם מחלות רבות ואינה מומלצת במצבים של כולסטרול גבוה, כבד שומני, עודף משקל, סוכרת סוג 2 ועוד.
חמאה - מופחתת שומן ללא מלח - ערך תזונתי מפורט - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
0% | סה"כ קלוריות | 499 | |||
99.3% | קלוריות מפחמימות | 0.0 | |||
0.7% | קלוריות משומן | 496 | |||
קלוריות מחלבונים | 3.2 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
0.0 גרם | 3.3 גרם | ||||
0.0 גרם | ~ | ||||
עמילן | 0.0 גרם | ~ | |||
0.0 גרם | ~ | ||||
סוכרוז - Sucrose | ~ | ~ | |||
גלוקוז - Glucose | ~ | ~ | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | ~ | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | ~ | ||
מלטוז - Maltose | ~ | ~ | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | ~ | |||
~ | |||||
שומן וחומצות שומן | ~ | ||||
55.1 גרם | ~ | ||||
34.3 גרם | ~ | ||||
חד בלתי רווי | 15.9 גרם | ~ | |||
רב בלתי רווי | 2.0 גרם | Glutamic acid | ~ | ||
802 גרם | ~ | ||||
אומגה 6 | 1244 גרם | ~ | |||
~ | |||||
סטרול | Hydroxyproline | ~ | |||
כולסטרול | 106 מ"ג | ||||
פיטוסטרול | ~ | ||||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
1698 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 456 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 465 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 48.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 107 מק"ג | 1.1 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 5.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 0.0 מק"ג | 34.0 מ"ג | |||
0.0 מ"ג | 71.0 מ"ג | ||||
~ | 36.0 מ"ג | ||||
1.6 מ"ג | 0.3 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.0 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | ~ | ||||
0.0 מ"ג | 1.0 מק"ג | ||||
0.0 מ"ג | פלואוריד | ~ | |||
0.0 מק"ג | |||||
0.1 מק"ג | |||||
~ | שונות | ||||
4.8 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
43.2 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 0.5 גרם | ||||
0.0 גרם |