חמאה - מופחתת שומן ללא מלח - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של חמאה - מופחתת שומן ללא מלח
החמאה היא שומן אשר מקורו מחלב פרה. החמאה מכילה 99% שומן ו 1% חומרים מתחלבים. השימוש בחמאה במטבח קיים במשך מאות שנים כמקור לשומן. החמאה מוכרת בייחוד במטבח האירופאי-צרפתי. במקומות אחרים בעולם, כמו בתימן ובהודו, נוהגים לזכך את החמאה מהחומרים המתחלבים שבה ולהשתמש בשומן הטהור לבישול ולמטרות ריפוי. החמאה מכילה בעיקר שומן רווי. צריכה של שומן רווי מקושרת עם מחלות רבות ואינה מומלצת במצבים של כולסטרול גבוה, כבד שומני, עודף משקל, סוכרת סוג 2 ועוד.


חמאה - מופחתת שומן ללא מלח - ערך תזונתי מפורט - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
0%
סה"כ קלוריות
499
99.3%
קלוריות מפחמימות
0.0
0.7%
קלוריות משומן
496
  
קלוריות מחלבונים
3.2
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
0.0 גרם3.3 גרם
0.0 גרם~
עמילן
0.0 גרם~
0.0 גרם~
סוכרוז - Sucrose
~
~
גלוקוז - Glucose
~~
פרוקטוז - Fructose
~~
לקטוז - Lactose
~
Cystine
~
מלטוז - Maltose
~~
גאלאקטוז - Galactose
~~
  ~
שומן וחומצות שומן~
55.1 גרם~
34.3 גרם~
חד בלתי רווי
15.9 גרם
~
רב בלתי רווי
2.0 גרם
Glutamic acid
~
802 גרם~
אומגה 6
1244 גרם~
  ~
סטרול 
Hydroxyproline
~
כולסטרול
106 מ"ג  
פיטוסטרול
~  
Campesterol
~  
Stigmasterol
~  
Beta-sitosterol
~  
ויטמינים  
1698 יחב"ל  
רטינול - Retinol
456 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent
465 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן
0.0 מק"ג48.0 מ"ג
בטא-קרוטן
107 מק"ג1.1 מ"ג
לייקופן
0.0 מק"ג5.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
0.0 מק"ג34.0 מ"ג
0.0 מ"ג71.0 מ"ג
~36.0 מ"ג
1.6 מ"ג0.3 מ"ג
0.0 מ"ג0.0 מ"ג
0.1 מ"ג~
0.0 מ"ג1.0 מק"ג
0.0 מ"ג
פלואוריד
~
0.0 מק"ג  
0.1 מק"ג  
~שונות
4.8 מק"ג0.0 גרם
  43.2 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים0.5 גרם
 0.0 גרם


אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת

מטפלת בקליניקה פרטית מזה כ-20 שנים. מתמחה בטיפול בדרכי עיכול עליונות, תסמונת מטבולית, הורמונלי ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת [טיפול בצמחי מרפא] וכן מוסמכת בביופידבק שלב ב' [ניהול והפחתת סטרס]. משך כ-10 שנים מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט


לילך נהרי - נטורופתית מוסמכתלילך נהרי נטורופתית מומחית


אולי יעניין אותך גם..