חלב כבשים - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של חלב כבשים
משתמשים בחלב כבשים לייצור יוגורטים וגבינות שונות - רכות וקשות. ידוע על כך שהאדם השתמש בחלב כבשים למאכל כבר אלפי שנים. חלב כבשים סמיך יותר מחלב פרה וחלב עיזים והוא עתיר שומן ולכן משמין יותר. חלב כבשים עשיר מאוד בשומן רווי, בויטמין A, סידן וויטמין D. בגלל תכולת השומן הרווי הגבוהה שבו, הוא לא מומלץ במצבים של כולסטרול גבוה, כבד שומני, עודף משקל, סוכרת סוג 2 ועוד.
חלב כבשים - ערך תזונתי מפורט - ערכים תזונתיים לפי כוס אחת - 245 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
19.4% | סה"כ קלוריות | 265 | |||
57% | קלוריות מפחמימות | 51.3 | |||
23.6% | קלוריות משומן | 151 | |||
קלוריות מחלבונים | 62.6 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
13.1 גרם | 14.7 גרם | ||||
0.0 גרם | 206 מ"ג | ||||
עמילן | ~ | 657 מ"ג | |||
~ | 828 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | ~ | 1438 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | ~ | 1257 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | 380 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | 85.8 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | ~ | 696 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | 688 מ"ג | |||
1098 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 485 מ"ג | ||||
17.2 גרם | 409 מ"ג | ||||
11.3 גרם | 659 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 4.2 גרם | 804 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 0.8 גרם | Glutamic acid | 2496 מ"ג | ||
311 גרם | 100 מ"ג | ||||
אומגה 6 | 443 גרם | 1421 מ"ג | |||
1206 מ"ג | |||||
סטרול | Hydroxyproline | ~ | |||
כולסטרול | 66.2 מ"ג | ||||
פיטוסטרול | ~ | ||||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
360 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 108 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 108 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | ~ | 473 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | ~ | 0.2 מ"ג | |||
לייקופן | ~ | 44.1 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | ~ | 387 מ"ג | |||
10.3 מ"ג | 336 מ"ג | ||||
~ | 108 מ"ג | ||||
~ | 1.3 מ"ג | ||||
0.2 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.9 מ"ג | 0.0 מ"ג | ||||
1.0 מ"ג | 4.2 מק"ג | ||||
0.1 מ"ג | פלואוריד | ~ | |||
0.0 מק"ג | |||||
1.7 מק"ג | |||||
1.0 מ"ג | שונות | ||||
~ | 0.0 גרם | ||||
198 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 2.4 גרם | ||||
0.0 גרם |