חזרת ממרח - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של חזרת ממרח
חזרת הינו ירק ממשפחת המצליבים, כמו הכרוב, ברוקולי, צנון וצנונית. החלק בשימוש במטבח הינו השורש ובמטבח הישראלי הוא מופיע בסדר פסח, ליד הגפילטפיש, אצל יהודי יוצאי אירופה. מקורו של השורש באירופה והוא משמש כתבלין. טעמו חריף והוא יוצר גירוי בעינים ובאף. החזרת מכילה מינרלים כגון אשלגן, מגנזיום וסידן. כמו כן השמנים בשורש החזרת בעלי פעילות מחטא ואנטי חיידקית. אכילת חזרת מומלצת במצבים של סינוסיטיס, שיעול וליחה, חיזוק חיסוני, הצטננות, דלקות גרון ועוד.
חזרת ממרח - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
81% | סה"כ קלוריות | 48.0 | |||
12% | קלוריות מפחמימות | 38.9 | |||
7% | קלוריות משומן | 5.8 | |||
קלוריות מחלבונים | 3.3 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
11.3 גרם | 1.2 גרם | ||||
3.3 גרם | ~ | ||||
עמילן | 0.0 גרם | ~ | |||
8.0 גרם | ~ | ||||
סוכרוז - Sucrose | ~ | ~ | |||
גלוקוז - Glucose | ~ | ~ | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | ~ | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | ~ | ||
מלטוז - Maltose | ~ | ~ | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | ~ | |||
~ | |||||
שומן וחומצות שומן | ~ | ||||
0.7 גרם | ~ | ||||
0.1 גרם | ~ | ||||
חד בלתי רווי | 0.1 גרם | ~ | |||
רב בלתי רווי | 0.3 גרם | Glutamic acid | ~ | ||
53.0 מ"ג | ~ | ||||
אומגה 6 | 285 מ"ג | ~ | |||
~ | |||||
סטרול | Hydroxyproline | ~ | |||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | ||||
פיטוסטרול | 9.0 מ"ג | ||||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
2.0 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 0.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 56.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 1.0 מק"ג | 0.4 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 27.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 10.0 מק"ג | 31.0 מ"ג | |||
24.9 מ"ג | 246 מ"ג | ||||
~ | 314 מ"ג | ||||
0.0 מק"ג | 0.8 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.4 מ"ג | 2.8 מק"ג | ||||
0.1 מ"ג | פלואוריד | ~ | |||
0.0 מק"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.1 מ"ג | שונות | ||||
1.3 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
85.1 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 1.8 גרם | ||||
0.0 גרם |