גסטריטיס והליקובקטר פילורי
תלונה רפואית עיקרית:
חיידק הליקובקטר פילורי עם דלקת בקיבה - גסטריטיס ובקע סרעפתי קטן. אובחנה לאחר בדיקת גסטרוסקופיה.
רקע אודות המטופלת:
יערה, בת 23. סטודנטית לרפואה, אורח חיים לחוץ. הלימודים קשים, במיוחד בתקופות מבחנים. לא פעילה גופנית, תזונה לקוייה מאוד. משקל תקין. רמת סטרס מעל הממוצע. שינה לא סדירה.
פירוט תלונות עיקריות:
דלקת בקיבה - גסטריטיס עם חיידק הליקובקטר. תסמינים עיקריים של בחילות, תחושת גוש בגרון, נפיחות וגזים, כאבים באיזור החזה. אחרי בדיקת גסטרוסקופיה נמצאה דלקת ובביופסיה הליקובקטר. קיבלה טיפול אנטיביוטי ותרופתי. לאחר כשנתיים חזרו התסמינים ועם הגברת הלחץ בלימודים נוספה גם צרבת חזקה ואי נוחות בבטן העליונה. מידי פעם יציאות כואבות וקשות.
פירוט תלונות ברקע:
אקנה: לקראת המחזור יוצאים מידי פעם פצעים. בגיל ההתבגרות יצאו הרבה פצעים, לקחה ראוקוטן למשך כמה חודשים וזה עזר לה מאוד.
הטיפול הנטורופתי בגסטריטיס והליקובקטר פילורי
חיידק ההליקובקטר הינו החיידק היחיד הידוע כיום, היכול לשרוד במיצי הקיבה החומציים. עד לשנות ה-80 לא האמינו שחיידק כלשהוא יכול לשרוד בחומצת הקיבה. בגישה נטורופתית החיידק הוא התסמין לבעיה ברוב המקרים. משערים כי ככל שאנו מתבגרים כך עולה שיעור המצאות החיידק בקיבה. אצל רבים מאיתנו החיידק נמצא בקיבה ללא שהוא גורם לדלקת או לתסמינים מפריעים. אז למה אצל אחד הוא משגשג והשני חי איתו בשלום? התשובה טמונה בחוזקה ובאיזונה של הקיבה, מערכת העיכול כולה ומערכת החיסון. בגישה זו, הטיפול היסודי ביותר הוא בקטילת החיידק ובמקביל איזון חומציות הקיבה וחיזוק כללי של מערכת העיכול והחיסון. פעולות אלו גם תורמות למניעה חוזרת של החיידק והדלקת בעתיד.
תוצאות הטיפול
יערה קיבלה תכנית טיפול אשר כללה מסגרת תזונתית נכונה בהתאמה ללוחות הזמנים הלחוצים שלה. כמו כן קיבלה תכנית להפחתת סטרס עם דגש גבוה וכן פורמולת צמחים לדלקת ואנטי חיידקית. במעקב דיווחה יערה כי התסמינים העיקריים אשר כללו בחילות, תחושת גוש בגרון וכאבים באיזור הקיבה פחתו ככל שהתקדמה בטיפול. לאחר כשבועיים דיווחה על היעלמות הבחילות כליל, הפחתה משמעותית בנפיחות בבטן וכן בתחושת הגוש בגרון. יערה התמידה בתזונה ובתכנית להפחתת סטרס. ההתאמה לאורח חייה כסטודנטית היתה חשובה ותרמה רבות להצלחה. התזונה כללה רכיבים אנטי דלקתיים קלים לעיכול וכן רעיונות לארוחות מהירות, תחליפים למזונות שונים ועוד. לאחר שלב ההחלמה התחלנו בהתאמה מחודשת של התזונה לטווח ארוך תוך דגש על שמירה על רמות סטרס נמוכות במטרה למנוע מחזרת החיידק והדלקת. במעקב התקופתי סיפרה יערה כי התסמינים נעלמו. תוכננה ירידה הדרגתית של הצמחים וכן ביקורת המשך לשימור ההחלמה.