ארטישוק מבושל - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של ארטישוק מבושל
החלק האכיל של הארטישוק הוא התפרחת של הצמח. הארטישוק מכיל כמות יפה של סיבים תזונתיים, ויטמין A, סידן, מגנזיום ואשלגן. הוא מומלץ במצבי בריאות כגון: גאוט, גזים, גסטריטיס - דלקת בקיבה, דום נשימה בשינה, דיוורטיקולוזיס, צרבת ועוד.


ארטישוק מבושל - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי   אנרגיה
80%
סה"כ קלוריות
50.0
3%
קלוריות מפחמימות
40.2
17%
קלוריות משומן
1.3
   
קלוריות מחלבונים
8.5

 

 

   
פחמימות חלבון וחומצות אמינו
11.2 גרם 3.5 גרם
5.4 גרם ~
עמילן
~ ~
1.0 גרם ~
סוכרוז - Sucrose
~ ~
גלוקוז - Glucose
~ ~
פרוקטוז - Fructose
~ ~
לקטוז - Lactose
~
Cystine
~
מלטוז - Maltose
~ ~
גאלאקטוז - Galactose
~ ~
    ~
שומן וחומצות שומן ~
0.2 גרם ~
0.0 גרם ~
חד בלתי רווי
0.0 גרם ~
רב בלתי רווי
0.1 גרם
Glutamic acid
~

 

 

~
סטרול   ~
כולסטרול
0.0 מ"ג ~
פיטוסטרול
~
Hydroxyproline
~
Campesterol
~    
Stigmasterol
~    
Beta-sitosterol
~    
ויטמינים    
177 יחב"ל    
רטינול - Retinol
0.0 מק"ג    
Retinol Activity Equivalent
9.0 מק"ג מינרלים
אלפא-קרוטן
0.0 מק"ג 45.0 מ"ג
בטא-קרוטן
106 מק"ג 1.3 מ"ג
לייקופן
0.0 מק"ג 60.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
464 מק"ג 86.0 מ"ג
10.0 מ"ג 354 מ"ג
~ 95.0 מ"ג
0.2 מ"ג 0.5 מ"ג
0.1 מ"ג 0.2 מ"ג
0.1 מ"ג 0.3 מ"ג
1.0 מ"ג 0.2 מק"ג
0.1 מ"ג    
0.0 מק"ג    
0.0 מק"ג    
0.3 מ"ג שונות
14.8 מק"ג 0.0 גרם
    84.0 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים 1.2 גרם
  0.0 מ"ג