אפונה ירוקה מבושלת - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של אפונה ירוקה מבושלת
ירק זה עשיר בסיבים תזונתיים, חלבון צמחי, אשלגן, סידן ובטא קרוטן. אפונה ירוקה מתאימה למצבי בריאות רבים בניהם: חיזוק מערכת החיסון, בקע סרעפתי, ברונכיטיס, פרוסטטיטיס, גסטריטיס, מחלת לב כלילית ועוד.
אפונה ירוקה מבושלת - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
76% | סה"כ קלוריות | 84.0 | |||
2% | קלוריות מפחמימות | 63.6 | |||
22% | קלוריות משומן | 1.8 | |||
קלוריות מחלבונים | 18.6 | ||||
| |||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
15.6 גרם | 5.4 גרם | ||||
5.5 גרם | 37.0 מ"ג | ||||
עמילן | ~ | 201 מ"ג | |||
5.9 גרם | 193 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | 5220 מ"ג | 320 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | 130 מ"ג | 314 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | 410 מ"ג | 81.0 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | 0.0 מ"ג | Cystine | 32.0 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | 180 מ"ג | 198 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | 0.0 מ"ג | 112 מ"ג | |||
232 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 423 מ"ג | ||||
0.2 גרם | 105 מ"ג | ||||
0.0 גרם | 237 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 0.0 גרם | 490 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 0.1 גרם | Glutamic acid | 733 מ"ג | ||
| 182 מ"ג | ||||
סטרול | 171 מ"ג | ||||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | 179 מ"ג | |||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
801 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 40.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 22.0 מק"ג | 27.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 470 מק"ג | 1.5 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 39.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 2593 מק"ג | 117 מ"ג | |||
14.2 מ"ג | 271 מ"ג | ||||
~ | 3.0 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 1.2 מ"ג | ||||
0.3 מ"ג | 0.2 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.5 מ"ג | ||||
2.0 מ"ג | 1.9 מק"ג | ||||
0.2 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.2 מ"ג | שונות | ||||
25.9 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
77.9 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 0.9 גרם | ||||
0.0 מ"ג |