מה לא כדאי לאכול כשיש חיידק הליקובקטר


חיידק הליקובקטר משגשג על רירית הקיבה ולכן הוא משפיע באופן ישיר על כל תפקודי מערכת העיכול העליונה. מסיבה זו יש קשר ישיר בין תזונה נכונה להתמודדות טבעית ויעילה למיגור החיידק.


ניווט מהיר:
קצת על החיידק
על הוא משפיע בקיבה?
למה הוא גורם?
למה תזונה חשובה בטיפול בהליקובקטר?
מה אסור לאכול כשישי הליקובקטר?


קצת על החיידק


הליקובקטר התגלה בשנות ה-80 ונמצא קשור להיווצרות תהליכים דלקתיים וכיביים ברירית הקיבה. מסיבה זו ישנו רצון למגר את החיידק בהקדם האפשרי על מנת להימנע מפגיעה נוספת ברירית.

בשנים האחרונות מתרחבת ההבנה כי החיידק בעל תפקיד מסויים כל עוד הוא נמצא ברמה נמוכה ואינו גורם לשינויים ברקמת התאים ברירית הקיבה.

עם זאת המגמה היא להימנע משגשוג יתר שלו ולכן כל המשאבים מופנים ליצירת סביבה אשר תקשה עליו את השגשוג ותחסל אותו. כיום הטיפולים השכיחים כוללים שילוב כמויות גבוהות של אנטיביוטיקה עם תרופות מפחיתות חומציות.


על הוא משפיע בקיבה?


מאחר והליקובקטר משגשג ברירית הקיבה הוא מהווה סיכון ישיר לשלמות הרירית. כתגובה מערכת החיסון מייצרת תהליכים דלקתיים כמו בהתמודדות מול כל מזהם.

תהליכים דלקתיים אלו עלולים להפוך לכרוניים ואף להתפתח לפגיעה יותר משמעותית ברירית הקיבה כדוגמת כיבים פפטיים - אולקוס ועוד.


למה החיידק גורם?


הסברה הרווחת כיום שהליקובקטר אחראי בצורה כמעט בלעדית לדלקת בקיבה - גסטריטיס וכן לכיבים - אולקוס. החשש שמצבים אלו יתפתחו לאורך זמן לכדי תהליך קרצינוגני.


צמחי מרפא להליקובקטר


למה תזונה חשובה בטיפול בהליקובקטר?


אחת המטרות בטיפול כנגד החיידק הוא להפחית את רמת החומציות בקיבה על מנת לסייע בתהליך המיגור שלו. בטיפול אנטיביוטי משלבים לרוב נקסיום או אומפרדקס למטרה זו.

בטיפול נטורופתי צמחי מרפא מהווים את הסיוע האנטי-חיידקי המרכזי אולם לתזונה יש תפקיד משמעותי אף יותר - תמיכה בהפחתת גירוי רירית הקיבה, הפחתת ואיזון חומציות ובעיקר תמיכה וחיזוק מערכת החיסון.

מדובר בעיקר על היכולת להבין כיצד האוכל משפיע על מערכות שונות בגופנו ולפעול על מנת למקסם את התרומה התזונתית לכדי יכולת המאפשרת לגוף להתמודד בצורה היעילה ביותר אל מול מזהם כגון הליקובקטר.

תכנית תזונה נכונה ואפקטיבית כוללת התייחסות לצריכה אקטיבית של מזונות משמעותיים והימנעות מכאלו המהווים בעיה במצבים זיהומיים במערכת העיכול ובמיוחד בקיבה.

מסיבה זו נתמקד במזונות אשר מומלץ במיוחד להימנע מהם בזמן טיפול בהליקובקטר על מנת לאפשר תהליך קצר וממוקד יותר.

המלצות אלו חייבות להיות מלוות בתזונה אישית נכונה על מנת למצוא את האיזון האופטימלי ביחס למטופל, צרכיו, העדפות ועוד.


טיפול טבעי להליקובקטרטיפול נטורופתי להליקובקטר


מה אסור לאכול כשיש הליקובקטר?


לצערי מזונות רבים, במיוחד בעולם המערבי, מהווים בעיה כללית לבריאות שלנו. אולם כרגע ננסה להתמקד באלו הבעייתיים במיוחד כאשר ישנו זיהום חיידקי של הליקובקטר.

באופן עקרוני המטרה היא להפחית את הגירוי על רירית הקיבה, ובמקביל להפחית את התהליכים הדלקתיים ולצד תמיכה במערכת החיסון. מכאן - כל מזון אשר מפריע לכך מומלץ להימנע ממנו.


מזונות חמוצים
מגבירים את גירוי הרירית ומעלים חומציות. כגון רימון, פירות הדר, קיווי, חמוציות, תפוחים חמוצים, תות שדה, פירות יער, פסיפלורה, עגבנייה, פלפל אדום וירוק ועוד.

מזונות מתוקים
אכילה של מזונות עתירי סוכר, בעיקר סוכר מעובד כגון סוכר לבן הביתי והפרוקטוז שמופיע בשמות שונים בתעשיית המזון, מעודד שגשוג של חיידקים, מחליש את מערכת החיסון ומאפשר בין השאר שגשוג של ההליקובקטר.

מזונות חריפים
החריף אינו טעם אלא גירוי של הריריות וצריבתם ולכן במידה ויש הליקובקטר לא מומלץ לאכול חריף שעלול להחמיר את גירוי הדלקת. חריף כולל פלפל חריף, שום טרי, ואפילו בצל טרי, ג'ינג'ר ועוד


אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת

מטפלת בקליניקה פרטית מזה כ-20 שנים. מתמחה בטיפול בדרכי עיכול עליונות, תסמונת מטבולית, הורמונלי ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת [טיפול בצמחי מרפא] וכן מוסמכת בביופידבק שלב ב' [ניהול והפחתת סטרס]. משך כ-10 שנים מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט


לילך נהרי - נטורופתית מוסמכתלילך נהרי נטורופתית מומחית


אולי יעניין אותך גם..