גבינת מוצרלה  - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של גבינת מוצרלה
מקור המוצרלה הוא באיטליה והשימוש הכי נפוץ בה הוא בהכנת פיצה. זוהי גבינה רכה שמורכבת בעיקר מחלבון ושומן. בנוסף, היא מכילה ויטמיני B, ועשירה בסידן, זרחן ואשלגן. בגלל התכולה הגבוהה של חלבון מן החי ושומן רווי, היא אינה מומלצת למצבים כגון כולסטרול גבוה, כבד שומני, גאוט ומחלות לב וכלי דם.


גבינת מוצרלה - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
6%
סה"כ קלוריות
280
55%
קלוריות מפחמימות
16.1
39%
קלוריות משומן
154
  
קלוריות מחלבונים
110
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
3.1 גרם27.5 גרם
0.0 גרם~
עמילן
~~
1.2 גרם~
סוכרוז - Sucrose
~~
גלוקוז - Glucose
~~
פרוקטוז - Fructose
~~
לקטוז - Lactose
~
Cystine
~
מלטוז - Maltose
~~
גאלאקטוז - Galactose
~~
  ~
שומן וחומצות שומן~
17.1 גרם~
10.9 גרם~
חד בלתי רווי
4.8 גרם~
רב בלתי רווי
0.5 גרם
Glutamic acid
~
  ~
סטרול ~
כולסטרול
54.0 מ"ג~
פיטוסטרול
~
Hydroxyproline
~
Campesterol
~  
Stigmasterol
~  
Beta-sitosterol
~  
ויטמינים  
517 יחב"ל  
רטינול - Retinol
133 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent
137 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן
0.0 מק"ג731 מ"ג
בטא-קרוטן
44.0 מק"ג0.3 מ"ג
לייקופן
0.0 מק"ג26.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
0.0 מק"ג524 מ"ג
0.0 מ"ג95.0 מ"ג
~16.0 מ"ג
0.2 מ"ג3.1 מ"ג
0.0 מ"ג0.0 מ"ג
0.3 מ"ג~
0.1 מ"ג15.7 מק"ג
0.1 מ"ג  
0.0 מק"ג  
0.9 מק"ג  
~שונות
1.8 מק"ג0.0 גרם
  49.9 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים2.4 גרם
 0.0 מ"ג


אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת

מטפלת בקליניקה פרטית מזה כ-20 שנים. מתמחה בטיפול בדרכי עיכול עליונות, תסמונת מטבולית, הורמונלי ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת [טיפול בצמחי מרפא] וכן מוסמכת בביופידבק שלב ב' [ניהול והפחתת סטרס]. משך כ-10 שנים מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט


לילך נהרי - נטורופתית מוסמכתלילך נהרי נטורופתית מומחית


אולי יעניין אותך גם..