תמרים - 10 יתרונות בריאותיים
תמר הוא פרי ארץ ישראלי מוכר ונפוץ עוד מתקופת התנ"ך. זהו פרי המציע שלל תכונות בריאותיות והוא מהווה תחליף מצויין לחטיפים מלאכותיים בשל העובדה כי הוא מתוק ועשיר בסיבים. למרות מתיקותו התמר בעל אינדקס גליקמי לא גבוה מה שהופך אותו לפרי טוב לתהליכי הרזיה בריאה וכן לבעיות עיכול שונות כמו דלקת בקיבה -גסטריטיס, מעי רגיז, עצירות ועוד. התמר מספק אנרגיה זמינה והוא טוב לספורטאים
• משביעים ומפחיתים תשוקה למתוק
• מסייעים לתהליכי הרזיה
• תורמים לעיכול תקין
• חטיף טבעי אידאלי לאנרגיה
• תורמים למניעת עצירות
• עשירים בויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון
• מסייעים בהפחתת כולסטרול
• תורמים לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם
• מסייעים במניעת לחץ דם גבוה
• מסייעים לשמירה על בריאות השיניים
ייבוש טבעי
תמרים, בניגוד למרבית הפירות היבשים, מתייבשים בצורה טבעית בעודם על העץ. ייבוש זה הוא חלק מתהליך ההבשלה הטבעי של התמרים.
אידאליים לתהליכי עיכול
תמרים מכילים ריכוזים גבוהים של יינרלים וויטמינים וכן סיבים תזונתיים - רכיבים אלו אידאליים להסדרת תהליכי עיכול תקינים על ידי האטת פירוק וספיגת הסוכר בדם.
מעבר לזה שתמר הוא פרי לא מרוסס ותהליך הייבוש שלו על העץ אינו מערב חומרים משמרים ולכן הוא נחשב לפרי נקי יחסית לשאר הפירות.
מעניין לדעת: ישם כ - 14 סוגי תמרים הוא מאפיין את הנוף של נווי מדבר באזורים צחיחים