תחליף טבעי לאומפרדקס לדלקת בקיבה
קיבלתי אומפרדקס לגסטריטיס..
אני סובל מזה זמן מגסטריטיס קלה באנטרום - אובחנתי בבדיקת גסטרוסקופיה. הסיבה המרכזית שבגללה נבדקתי היו הצרבות הקשות שסבלתי מהם - במיוחד צרבות בלילה שלפעמים לא הצלחתי לישון בגללם הצרבות התגברו אחרי אכילה, אפילו מעט אוכל. הרופא הסביר לי שיש לי גם החזר וושטי - ריפלוקס וזו הסיבה לצרבות מהם אני סובל. הוא רשם לי אומפרדקס 20 מ"ג פעמיים ביום.
האומפרדקס עוזר לי מעט..
אחרי כשבועיים עם נטילת האומפרדקס התחלתי להרגיש שינויי קל לטובה, עוצמת הצרבות פחתו מעט וגם התדירות. אני מצליח לישון עם ראש מוגבה והסבל שלי ירד. אבל מצד שני אני קורא על תופעות הלוואי של האומפרדקס ואני לא כל כך מעוניין. ניסית להפסיק לכמה ימים וזה לצערי הגביר לי שוב את הצרבות.
אני רוצה תחליף בטוח יותר לאומפרדקס..
אני מחפש משהו אחר בטוח יותר שיכול להיות תחליף לאומפרדקס לטיפול בגסטריטיס. אני גם מבין שאומפרדקס לא מרפא את ריריות הקיבה אלא רק גורם להפחתת כמות החומציות. אשמח מאוד להבין האם יש משהו שיכול להוות תחליף לאומפרדקס ושיהיה לא פחות טוב לטיפול בגסטריטיס.
תשובה
אומפרדקס, כמו שאר התרופות לגסטריטיס כמו נקסיום, לנטון, קונטרלוק, גביקסון ועוד - נועדו בראש ובראשונה להקל על תופעות הגסטריטיס שבראשן הצרבות הקשות שאתה מרגיש במיוחד בלילה.
הקלה מקומית על הצרבת
אומפרדקס ושאר התרופות ממשפחת הPPI נועדו להפחית את כמות החומציות בקיבה ובכך לסייע בהפחתת עליית מיצי עיכול לוושט והקטנת עוצמת הצרבות. לעומת תרופות אלו יש גם סותרי חומצה - מה שעושים סותרי החומצה הוא לאזן בצורה מקומית את רמת החומציות בקיבה ובך להקל על הצרבת.
אומפרדקס עוזר אבל לא פותר
אולם, כמו שציינת, זהו טיפול מקומי הנוגע רק לביטוי של הבעיה ולכן אין בכוחו לפתור אותה מהיסוד והתוצאה היא המשך הצרבות והמשך הדלקת וגם המשך התלות שלך בשימוש באומפרדקס. נכון עצם התרומה להפחתת הצרבת חשובה - אבל האם זה שווה במחיר של תלות?
לטפל בשורש הבעיה
כאמור תרופות אלו מספקות מענה מקומי אולם בטווח הארוך לא ממש פותרים את הבעיה. אם אתה רוצה להפטר מהצרבות ולרפא את הגסטריטיס שלך יש צורך להתייחס בצורה יותר יסודית לגורמים המשפיעים מלכתחילה על רמת החומציות, תהליכים דלקתיים בקיבה ועוד. בצורת טיפול זו אתה תמצא תחליף טבעי ויעיל לאומפרדקס בדרך לריפוי הדלקת.
מהו התחליף לאומפרדקס?
התחליף האמיתי הוא לרפא את הדלקת באנטרום. בצורה כזו לא רק שלא תזדקק ליטול תרופות כלשהן, אלא גם תשמור לטווח ארוך על בריאות מערכת העיכול שלך. אז ממה מורכב תחליף אומפרדקס? שילוב של תזונה נכונה וצמחי מרפא. זהו שילוב המספק מענה מקיף ויסודי לגסטריטיס מצד אחד ומניעה ארוכת טווח מצד שני.
טיפול טבעי להחלמה מגסטריטיס
השילוב האופטימלי ביותר לריפוי גסטריטיס באנטרום ולהביא להפסקת נטילת אומפרדקס הוא התייחסות לגורמים היסודיים אשר משפיעים על תפקוד הקיבה מצד אחד ועל הסיבות אשר עמדו ברקע להופעת הדלקת, מצד שני.
ריפוי ריריות הקיבה
מלכתחילה, אורח חיים לקוי, אשר במרכזו תזונה לקויה, מהווה את הגורמים המרכזיים להופעת גסטריטיס. זו הסיבה ששינויים אפילו קטנים בהרגלי התזונה שלך לתקופת ההחלמה -יכולים לחולל תהליכי ריפוי עמוקים. הרעיון הוא להניח לגוף לרפא את עצמו. להימנע מעומס וגירוי מיותר על ריריות הקיבה בכל דרך אפשרית
הפחתת גירוי הריריות למינימום האפשרי
בוחנים כל היבט תזונתי העלול להיות חשוד בהגברת הגירוי לרירית הקיבה. מצד שני חשוב לא פחות להבין איזה סוגי מזון יכולים לתורם בצורה אקטיבית לתהליכים אנטי דלקתיים ישירם ובכל לעודד את ההחלמה בצורה יותר מהירה.
איזה מזונות עלולים להגביר את גירוי הקיבה?
כל מזון קשה לעיכול, המצריך זמן עיכול גבוה וייצור גבוה של חומציות קיבה מייצר עומס על הקיבה. בקטגוריה זו יכולים להיות גם מזונות בריאים לכאורה. מעבר לכך כל מזון חומצי, מזון חריף, בעל ריכוז גבוה של סיבים, חומצות שומן רוויות, וכן מזון אשר עבר תהליכי בישול עם עשן - בעייתיים מאוד לקיבה בזמן ההחלמה ויש להימנע מהם.
האם נקסיום הוא לא תחליף לאומפרדקס?
עקרונית כן - נקסיום או אומפרדקס הם תרופות מאותה משפחה [PPI] משפחת תרופות זו לא שונה בצורה דרמטית אחת מהשנייה - אז בהחלט אפשר להגיד שנקסיום הוא תחליף לאומפרדקס ולצורך העניין גם לנטון, קונטרלוק ועוד תרופות דומות. אבל עקרון הפעולה שלהן דומה והבעיה מתעוררת בצורך לנטילה ארוכת טווח ובפוטנציאל הבעייתי בשימוש שכזה. מה עוד שלא אומפרדקס ולא נקסיום או כל תרופה אחרת לצורך העניין, אף אחת מהן לא מטפלת בשורש הבעיה - אם נוצרה דלקת עקב אכילה לא נכונה, אורח חיים לקוי, סטרס גבוה, הדלקת קרוב לוודאי תחזור.
איזה מזונות טובים יש לגסטריטיס
יש מאמר נפרד על התזונה המומלצת לריפוי גסטריטיס. אולם בצורה מתומצת ניתן למנות כמה סוגי מזון חשובים לתהליך. מה שחשוב להבין הוא שהמזון צריך להיות רך ככל האפשר - זאת אומרת כל סוג מזון רך מטבעו הוא טוב. ואם הוא לא רך מטבעו [כמו בננה] חובה להעביר את המזון בישול כלשהוא ולרכך. מעבר לכך המזון צריך להיות עשיר ברכיבים נוגדי דלקת לדוגמא: בטטה, גזר, קישוא, שיבולת שועל, זרעי פשתן, דגי ים צפוני ועוד - שוב דגש על החשיבות לרכך את סוגי המזון הקשים. חשוב לאכול בכמויות קטנות, לאורך כל היום, לאפשר פעולה קלה של הקיבה כל הזמן.
צמחי מרפא כתחליף לאומפרדקס בטיפול לגסטריטיס
שילבו צמחי מרפא עם תזונה נכונה הם התחליף הבריא, המקיף והמשמעותי ביותר לאומפרדקס בטיפול לגסטריטיס באנטרום. מדוע? מאחר ולא מדובר פה רק בתהליך של הקלה על תסמינים - אלא על החלמה מעשית של ריריות הקיבה המודלקות.
אחרי החלמה חוזרים לשגרה
במקרים רבים של ריפוי גסטריטיס ניתן לחזור לשגרה אחרי תהליך הטיפול - יש אמנם לוודא שריריות הקיבה השלימו החלמה מלאה והם יכלו לשוב לתפקוד רגיל גם עם סוגי מזון חזקים יותר. יש אמנם התייחסות לגבי ביחס ליכולת לאכלו דברים מסוימים ויש גם צורך להתייחס לרגישויות אישיות אם קיימות. אבל תהליך ריפוי נכון ויסודי מחזיר את השגרה בצורה מותאמת ופשוטה.
לסיכום, תחליף טבעי לאומפרדקס כולל
תזונה נכונה: איזון חומצות הקיבה, שיקום ריריות הקיבה והוושט, חיזוק חיסוני, חיזוק שריר הוושט
צמחי מרפא: הפחתת חומציות הקיבה והפחתת צרבות, אזופגיטיס, שיקום פעולות הקיבה והפחתת הליקובקטר.