דובדבנים טריים - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של דובדבנים טריים
הדובדבן הוא פרי שגדל על עץ שנפוץ בעיקר באסיה, אירופה ואמריקה. דובדבנים גדלים גם בחקלאות הישראלית באזורים הקרים של רמת הגולן. הדובדבן מכיל כמויות גבוהות של נוגדי חימצון כגון לוטאין ובטא קרוטן. נוגדי החימצון עוזרים לגוף להלחם בתהליכי הזדקנות, תהליכי סרטן, אלרגיה וחיזוק מערכת החיסון. כמו כן, הדובדבן עוזר בחיזוק כלי הדם ולכן מומלץ במצבים של טחורים, דליות, וריקוצלה ועוד.


דובדבנים טריים - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
91%
סה"כ קלוריות
63.0
3%
קלוריות מפחמימות
57.8
6%
קלוריות משומן
1.7
  
קלוריות מחלבונים
3.6
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
16.0 גרם1.1 גרם
2.1 גרם~
עמילן
0.0 גרם~
12.8 גרם~
סוכרוז - Sucrose
150 מ"ג~
גלוקוז - Glucose
6589 מ"ג~
פרוקטוז - Fructose
5370 מ"ג~
לקטוז - Lactose
0.0 מ"ג
Cystine
~
מלטוז - Maltose
120 מ"ג~
גאלאקטוז - Galactose
590 מ"ג~
  ~
שומן וחומצות שומן~
0.2 גרם~
0.0 גרם~
חד בלתי רווי
0.0 גרם~
רב בלתי רווי
0.1 גרם
Glutamic acid
~
  ~
סטרול ~
כולסטרול
0.0 מ"ג~
פיטוסטרול
12.0 מ"ג
Hydroxyproline
~
Campesterol
~  
Stigmasterol
~  
Beta-sitosterol
~  
ויטמינים  
64.0 יחב"ל  
רטינול - Retinol
0.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent
3.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן
0.0 מק"ג13.0 מ"ג
בטא-קרוטן
38.0 מק"ג0.4 מ"ג
לייקופן
0.0 מק"ג11.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
85.0 מק"ג21.0 מ"ג
7.0 מ"ג222 מ"ג
~0.0 מ"ג
0.1 מ"ג0.1 מ"ג
0.0 מ"ג0.1 מ"ג
0.0 מ"ג0.1 מ"ג
0.2 מ"ג0.0 מ"ג
0.0 מ"ג  
0.0 מק"ג  
0.0 מק"ג  
0.2 מ"גשונות
2.1 מק"ג0.0 גרם
  82.2 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים0.5 גרם
 0.0 מ"ג