דובדבנים טריים - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של דובדבנים טריים
הדובדבן הוא פרי שגדל על עץ שנפוץ בעיקר באסיה, אירופה ואמריקה. דובדבנים גדלים גם בחקלאות הישראלית באזורים הקרים של רמת הגולן. הדובדבן מכיל כמויות גבוהות של נוגדי חימצון כגון לוטאין ובטא קרוטן. נוגדי החימצון עוזרים לגוף להלחם בתהליכי הזדקנות, תהליכי סרטן, אלרגיה וחיזוק מערכת החיסון. כמו כן, הדובדבן עוזר בחיזוק כלי הדם ולכן מומלץ במצבים של טחורים, דליות, וריקוצלה ועוד.
דובדבנים טריים - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
91% | סה"כ קלוריות | 63.0 | |||
3% | קלוריות מפחמימות | 57.8 | |||
6% | קלוריות משומן | 1.7 | |||
קלוריות מחלבונים | 3.6 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
16.0 גרם | 1.1 גרם | ||||
2.1 גרם | ~ | ||||
עמילן | 0.0 גרם | ~ | |||
12.8 גרם | ~ | ||||
סוכרוז - Sucrose | 150 מ"ג | ~ | |||
גלוקוז - Glucose | 6589 מ"ג | ~ | |||
פרוקטוז - Fructose | 5370 מ"ג | ~ | |||
לקטוז - Lactose | 0.0 מ"ג | Cystine | ~ | ||
מלטוז - Maltose | 120 מ"ג | ~ | |||
גאלאקטוז - Galactose | 590 מ"ג | ~ | |||
~ | |||||
שומן וחומצות שומן | ~ | ||||
0.2 גרם | ~ | ||||
0.0 גרם | ~ | ||||
חד בלתי רווי | 0.0 גרם | ~ | |||
רב בלתי רווי | 0.1 גרם | Glutamic acid | ~ | ||
~ | |||||
סטרול | ~ | ||||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | ~ | |||
פיטוסטרול | 12.0 מ"ג | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
64.0 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 3.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 13.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 38.0 מק"ג | 0.4 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 11.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 85.0 מק"ג | 21.0 מ"ג | |||
7.0 מ"ג | 222 מ"ג | ||||
~ | 0.0 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.2 מ"ג | 0.0 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.2 מ"ג | שונות | ||||
2.1 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
82.2 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 0.5 גרם | ||||
0.0 מ"ג |