דובדבנים משומרים בסירופ קל - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של דובדבנים משומרים בסירופ קל
הדובדבן הוא פרי בעל צבע אדום עז שנפוץ בעיקר באסיה, אירופה ואמריקה. בשנים האחרונות נכנסו הדובדבנים גם לשוק הישראלי ומגדלים אותם באזור הצפון. צבעו העז של הדובדבן מסגיר את התכולה הגבוהה שדל פיטוכימקלים. פיטוכימיקלים הינם נוגדי חימצון רבי עצמה. הדובדבן מכיל בעיקר פיטוכימיקלים בשם לוטאין וקרטנואידים. נוגדי החימצון עוזרים לגוף להלחם בתהליכי הזדקנות, תהליכי סרטן, אלרגיה וחיזוק מערכת החיסון ולכן הוא מומלץ למצבי סינוסיטיס, קדחת השחת, אטופיק דרמטיטיס ועוד. דובדבנים משומרים פחות מומלצים לאכילה בגלל תכולת הסוכר הגבוהה שלהם.
דובדבנים משומרים בסירופ קל - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
96% | סה"כ קלוריות | 75.0 | |||
1% | קלוריות מפחמימות | 71.7 | |||
3% | קלוריות משומן | 0.8 | |||
קלוריות מחלבונים | 2.5 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
19.3 גרם | 0.7 גרם | ||||
0.8 גרם | ~ | ||||
עמילן | ~ | ~ | |||
~ | ~ | ||||
סוכרוז - Sucrose | ~ | ~ | |||
גלוקוז - Glucose | ~ | ~ | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | ~ | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | ~ | ||
מלטוז - Maltose | ~ | ~ | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | ~ | |||
~ | |||||
שומן וחומצות שומן | ~ | ||||
0.1 גרם | ~ | ||||
0.0 גרם | ~ | ||||
חד בלתי רווי | 0.0 גרם | ~ | |||
רב בלתי רווי | 0.0 גרם | Glutamic acid | ~ | ||
~ | |||||
סטרול | ~ | ||||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | ~ | |||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
726 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 36.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | ~ | 10.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | ~ | 1.3 מ"ג | |||
לייקופן | ~ | 6.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | ~ | 10.0 מ"ג | |||
2.0 מ"ג | 95.0 מ"ג | ||||
~ | 7.0 מ"ג | ||||
~ | 0.1 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.2 מ"ג | ~ | ||||
0.0 מ"ג | |||||
0.0 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.1 מ"ג | שונות | ||||
~ | 0.0 גרם | ||||
79.6 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 0.3 גרם | ||||
0.0 מ"ג |