דובדבנים משומרים בסירופ קל - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של דובדבנים משומרים בסירופ קל
הדובדבן הוא פרי בעל צבע אדום עז שנפוץ בעיקר באסיה, אירופה ואמריקה. בשנים האחרונות נכנסו הדובדבנים גם לשוק הישראלי ומגדלים אותם באזור הצפון. צבעו העז של הדובדבן מסגיר את התכולה הגבוהה שדל פיטוכימקלים. פיטוכימיקלים הינם נוגדי חימצון רבי עצמה. הדובדבן מכיל בעיקר פיטוכימיקלים בשם לוטאין וקרטנואידים. נוגדי החימצון עוזרים לגוף להלחם בתהליכי הזדקנות, תהליכי סרטן, אלרגיה וחיזוק מערכת החיסון ולכן הוא מומלץ למצבי סינוסיטיס, קדחת השחת, אטופיק דרמטיטיס ועוד. דובדבנים משומרים פחות מומלצים לאכילה בגלל תכולת הסוכר הגבוהה שלהם.


דובדבנים משומרים בסירופ קל - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
96%
סה"כ קלוריות
75.0
1%
קלוריות מפחמימות
71.7
3%
קלוריות משומן
0.8
  
קלוריות מחלבונים
2.5
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
19.3 גרם0.7 גרם
0.8 גרם~
עמילן
~~
~~
סוכרוז - Sucrose
~~
גלוקוז - Glucose
~~
פרוקטוז - Fructose
~~
לקטוז - Lactose
~
Cystine
~
מלטוז - Maltose
~~
גאלאקטוז - Galactose
~~
  ~
שומן וחומצות שומן~
0.1 גרם~
0.0 גרם~
חד בלתי רווי
0.0 גרם~
רב בלתי רווי
0.0 גרם
Glutamic acid
~
  ~
סטרול ~
כולסטרול
0.0 מ"ג~
פיטוסטרול
~
Hydroxyproline
~
Campesterol
~  
Stigmasterol
~  
Beta-sitosterol
~  
ויטמינים  
726 יחב"ל  
רטינול - Retinol
0.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent
36.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן
~10.0 מ"ג
בטא-קרוטן
~1.3 מ"ג
לייקופן
~6.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
~10.0 מ"ג
2.0 מ"ג95.0 מ"ג
~7.0 מ"ג
~0.1 מ"ג
0.0 מ"ג0.1 מ"ג
0.0 מ"ג0.1 מ"ג
0.2 מ"ג~
0.0 מ"ג  
0.0 מ"ג  
0.0 מק"ג  
0.1 מ"גשונות
~0.0 גרם
  79.6 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים0.3 גרם
 0.0 מ"ג


אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת

מטפלת בקליניקה פרטית מזה כ-20 שנים. מתמחה בטיפול בדרכי עיכול עליונות, תסמונת מטבולית, הורמונלי ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת [טיפול בצמחי מרפא] וכן מוסמכת בביופידבק שלב ב' [ניהול והפחתת סטרס]. משך כ-10 שנים מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט


לילך נהרי - נטורופתית מוסמכתלילך נהרי נטורופתית מומחית


אולי יעניין אותך גם..