דג מקרל, אפוי/צלוי - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של דג מקרל, אפוי/צלוי
רוב סוגי המקרל חיים במים עמוקים. המקרל מכיל בעיקר שומן והשאר חלבון. רוב השומן שלו הוא מסוג חד בלתי רווי והוא עשיר באומגה 3. בנוסף, הוא מכיל ויטמיני B, סידן, מגנזיום, אשלגן וסלניום. בעקבות הערכים התזונתיים הללו המקרל מומלץ מאוד לאכילה במצבים של יתר לחץ דם, נדודי שינה, דיכאון, חרדה, אנגינה פקטוריס, טרשת נפוצה ועוד.
דג מקרל, אפוי/צלוי - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
0% | סה"כ קלוריות | 262 | |||
61% | קלוריות מפחמימות | 0.0 | |||
39% | קלוריות משומן | 161 | |||
קלוריות מחלבונים | 101 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
0.0גרם | 23.9 גרם | ||||
0.0 גרם | 267 מ"ג | ||||
עמילן | 0.0 גרם | 1045 מ"ג | |||
0.0 גרם | 1099 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | 0.0 גרם | 1938 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | 0.0 גרם | 2190 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | 0.0 גרם | 706 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | 0.0 גרם | Cystine | 256 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | 0.0 גרם | 931 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | 0.0 גרם | 805 מ"ג | |||
1228 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 1427 מ"ג | ||||
17.8 גרם | 702 מ"ג | ||||
4.2 גרם | 1442 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 7.0 גרם | 2442 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 4.3 גרם | Glutamic acid | 3559 מ"ג | ||
1145 מ"ג | |||||
סטרול | 843 מ"ג | ||||
כולסטרול | 75.0 מ"ג | 973 מ"ג | |||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
180 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 54.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 54.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | ~ | 15.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | ~ | 1.6 מ"ג | |||
לייקופן | ~ | 97.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | ~ | 278 מ"ג | |||
0.4 מ"ג | 401 מ"ג | ||||
~ | 83.0 מ"ג | ||||
~ | 0.9 מ"ג | ||||
0.2 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.4 מ"ג | 0.0 מ"ג | ||||
6.8 מ"ג | 51.6 מק"ג | ||||
0.5 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
19.0 מק"ג | |||||
1.0 מ"ג | שונות | ||||
~ | 0.0 גרם | ||||
53.3 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 1.5 גרם | ||||
~ |