דג בקלה, מבושל - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של דג בקלה, מבושל
בקלה הוא דג ים צפוני הגדל במי האוקינוס הקרים. מפיקים מהכבד שלו שמן דגים שהוא מקור לויטמיני A, D, E ואומגה 3. זהו דג דל מאוד בשומן ועשיר בחלבון, כמו כן הוא עשיר בויטמיני B. בגלל שהוא דג פרא, שאינו גדל בסביבת בני אדם, ואוכל את המזון שטבעי לו, הוא עשיר בשומן מסוג אומגה 3 ולכן מאוד מומלץ לאכילה במצבי בריאות כגון עודף כולסטרול, מחלות לב וכלי דם, סוכרת סוג 2, יתר לחץ דם ועוד.
דג בקלה, מבושל - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
0% | סה"כ קלוריות | 105 | |||
7% | קלוריות מפחמימות | 0.0 | |||
93% | קלוריות משומן | 7.8 | |||
קלוריות מחלבונים | 97.3 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
0.0 גרם | 22.8 גרם | ||||
0.0 גרם | 256 מ"ג | ||||
עמילן | 0.0 גרם | 1001 מ"ג | |||
0.0 גרם | 1052 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | 0.0 גרם | 1856 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | 0.0 גרם | 2097 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | 0.0 גרם | 676 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | 0.0 גרם | Cystine | 245 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | 0.0 גרם | 891 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | 0.0 גרם | 771 מ"ג | |||
1176 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 1366 מ"ג | ||||
0.9 גרם | 672 מ"ג | ||||
0.2 גרם | 1381 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 0.1 גרם | 2338 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 0.3 גרם | Glutamic acid | 3408 מ"ג | ||
1096 מ"ג | |||||
סטרול | 807 מ"ג | ||||
כולסטרול | 55.0 מ"ג | 932 מ"ג | |||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
47.0 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 14.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 14.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 14.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 0.5 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 42.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 0.0 מק"ג | 138 מ"ג | |||
1.0 מ"ג | 244 מ"ג | ||||
~ | 78.0 מ"ג | ||||
0.8 מ"ג | 0.6 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.0 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.0 מ"ג | ||||
2.5 מ"ג | 37.6 מק"ג | ||||
0.3 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
1.1 מק"ג | |||||
0.2 מ"ג | שונות | ||||
0.1 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
75.9 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 1.5 גרם | ||||
~ |