גזר טרי - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של גזר טרי
הגזר הוא ירק שורש בעל צבעים שונים. בישראל אנו מכירים את הגזר הכתום. צבעו הכתום מסגיר את תכונותיו הנפלאות. הוא מכיל כמות עצומה של ויטמין A וקרטנואידים. בנוסף, הוא מכיל כמות גבוהה של אשלגן וויטמיני B. התכולה הגבוהה של ויטמין A והקרטנואידים מקנה לגזר יכולת של ריפוי ריריות ויכולת אנטי דלקתית. זאת הסיבה שגזר מאוד מומלץ במצבים של קרוהן, קוליטיס, אזופגיטיס, גסטריטיס ואולקוס.
גזר טרי - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
89% | סה"כ קלוריות | 41.0 | |||
5% | קלוריות מפחמימות | 36.4 | |||
6% | קלוריות משומן | 2.0 | |||
קלוריות מחלבונים | 2.6 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
9.6 גרם | 0.9 גרם | ||||
2.8 גרם | 12.0 מ"ג | ||||
עמילן | 1.4 גרם | 42.0 מ"ג | |||
4.5 גרם | 45.0 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | 3590 מ"ג | 48.0 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | 590 מ"ג | 44.0 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | 550 מ"ג | 8.0 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | 0.0 מ"ג | Cystine | 9.0 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | 0.0 מ"ג | 35.0 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | 0.0 מ"ג | 22.0 מ"ג | |||
49.0 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 48.0 מ"ג | ||||
0.2 גרם | 18.0 מ"ג | ||||
0.0 גרם | 65.0 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 0.0 גרם | 152 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 0.1 גרם | Glutamic acid | 224 מ"ג | ||
33.0 מ"ג | |||||
סטרול | 32.0 מ"ג | ||||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | 39.0 מ"ג | |||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
12040 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 602 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 2817 מק"ג | 33.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 5774 מק"ג | 0.3 מ"ג | |||
לייקופן | 2.0 מק"ג | 12.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 207 מק"ג | 35.0 מ"ג | |||
5.9 מ"ג | 320 מ"ג | ||||
~ | 69.0 מ"ג | ||||
0.7 מ"ג | 0.2 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.0 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
1.0 מ"ג | 0.1 מק"ג | ||||
0.1 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.3 מ"ג | שונות | ||||
13.2 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
88.3 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 1.0 גרם | ||||
0.0 מ"ג |