גבינת ריקוטה - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של גבינת ריקוטה
גבינת ריקוטה היא גבינה רכה המיוצרת ממי הגבינה, השאריות של ייצור גבינות אחרות. למרות שהיא נחשבת גבינה דלת שומן, אולי בגלל מרקמה הרך, היא מכילה מעל 60% שומן מערכה הקלורי. עיקר השומן הוא שומן רווי, חומר מוצא לייצור כולסטרול ולהורמונים מעודדי דלקת. צריכה מרובה של שומן רווי מקושרת עם מחלות רבות כגון: כבד שומני, השמנה, סוכרת סוג 2, מחלות לב וכלי דם (שבץ מוחי והתקפי לב) ועוד.
גבינת ריקוטה - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
6% | סה"כ קלוריות | 174 | |||
66% | קלוריות מפחמימות | 11.8 | |||
28% | קלוריות משומן | 114 | |||
קלוריות מחלבונים | 48.1 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
3.0 גרם | 11.3 גרם | ||||
0.0 גרם | 125 מ"ג | ||||
עמילן | ~ | 517 מ"ג | |||
0.3 גרם | 589 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | ~ | 1221 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | ~ | 1338 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | 281 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | 99.0 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | ~ | 556 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | 589 מ"ג | |||
692 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 632 מ"ג | ||||
13.0 גרם | 459 מ"ג | ||||
8.3 גרם | 499 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 3.6 גרם | 995 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 0.4 גרם | Glutamic acid | 2446 מ"ג | ||
295 מ"ג | |||||
סטרול | 1066 מ"ג | ||||
כולסטרול | 51.0 מ"ג | 575 מ"ג | |||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
445 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 117 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 120 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 207 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 33.0 מק"ג | 0.4 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 11.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 0.0 מק"ג | 158 מ"ג | |||
0.0 מ"ג | 105 מ"ג | ||||
~ | 84.0 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 1.2 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.0 מ"ג | ||||
0.2 מ"ג | 0.0 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 14.5 מק"ג | ||||
0.0 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.3 מק"ג | |||||
0.2 מ"ג | שונות | ||||
1.1 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
71.7 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 1.0 גרם | ||||
0.0 מ"ג |