גבינת מוצרלה - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של גבינת מוצרלה
מקור המוצרלה הוא באיטליה והשימוש הכי נפוץ בה הוא בהכנת פיצה. זוהי גבינה רכה שמורכבת בעיקר מחלבון ושומן. בנוסף, היא מכילה ויטמיני B, ועשירה בסידן, זרחן ואשלגן. בגלל התכולה הגבוהה של חלבון מן החי ושומן רווי, היא אינה מומלצת למצבים כגון כולסטרול גבוה, כבד שומני, גאוט ומחלות לב וכלי דם.
גבינת מוצרלה - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
6% | סה"כ קלוריות | 280 | |||
55% | קלוריות מפחמימות | 16.1 | |||
39% | קלוריות משומן | 154 | |||
קלוריות מחלבונים | 110 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
3.1 גרם | 27.5 גרם | ||||
0.0 גרם | ~ | ||||
עמילן | ~ | ~ | |||
1.2 גרם | ~ | ||||
סוכרוז - Sucrose | ~ | ~ | |||
גלוקוז - Glucose | ~ | ~ | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | ~ | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | ~ | ||
מלטוז - Maltose | ~ | ~ | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | ~ | |||
~ | |||||
שומן וחומצות שומן | ~ | ||||
17.1 גרם | ~ | ||||
10.9 גרם | ~ | ||||
חד בלתי רווי | 4.8 גרם | ~ | |||
רב בלתי רווי | 0.5 גרם | Glutamic acid | ~ | ||
~ | |||||
סטרול | ~ | ||||
כולסטרול | 54.0 מ"ג | ~ | |||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
517 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 133 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 137 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 731 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 44.0 מק"ג | 0.3 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 26.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 0.0 מק"ג | 524 מ"ג | |||
0.0 מ"ג | 95.0 מ"ג | ||||
~ | 16.0 מ"ג | ||||
0.2 מ"ג | 3.1 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.0 מ"ג | ||||
0.3 מ"ג | ~ | ||||
0.1 מ"ג | 15.7 מק"ג | ||||
0.1 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.9 מק"ג | |||||
~ | שונות | ||||
1.8 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
49.9 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 2.4 גרם | ||||
0.0 מ"ג |