מרק צח מירקות ואצות • מתכון בריא לבעיות עיכול



תרומתו של מרק צח מירקות ואצות לטיפול בגסטריטיס:
אצות הקומבו הם מקור צמחי מצוין למינרלים כגון אשלגן וסידן. 100 גרם אצת קומבו מכילה כ-1000 מ"ג סידן - ריכוז גבוה מכל מוצר חלב. האשלגן באצה הוא בכמות של 5000 מ"ג. מינרלים אלו ורכיבי תזונה נוספים משמשים כחומרים אנטי דלקתיים חזקים אשר חשובים במיוחד בטיפול בגסטריטיס שהיא דלקת ברירית הקיבה. בנוסף, האצות והירקות המבושלים קלים מאוד לעיכול. המרק הצח המתקבל יכול לשמש כבסיס/ציר לכל סוג מרק אחר ובכל להגביר את בריאותו ביחס למערכת העיכול ולכן הוא מומלץ כחלק מטיפול לגסטריטיס.


רכיבים:
2 דפי אצות קומבו מיובשות (אורך 20 ס"מ בערך)
‏2 כוסות גזר - חתוך לקוביות קטנות או מגורר
‏4 כוסות בצל - קצוץ דק
‏4 כוסות סלרי - חתוך לקוביות או קצוץ
‏8 כוסות מים‏


אופן ההכנה:
לקרוע את אצת הקומבו למספר חתיכות בגודל כ-10 ס"מ כל אחת. לנגב עם מגבת לחה את שכבת המלח הלבנה המצפה את אצת הקומבו. למלא סיר כבד ב-5 כוסות מים, להכניס את האצות למים, לכסות ולהרתיח. אחרי רתיחה להניח לבעבע על אש בינונית עם מכסה פתוח למחצה עוד כ-20 דקות. להוסיף עוד 3 כוסות מים ואת שאר המרכיבים ולהרתיח שוב. לכסות, להקטין לאש בינונית ולבשל עוד כחצי שעה. לסנן את הירקות. את המרק הצח ניתן לשמור בכלים אטומים לכמה ימים במקרר או במקפיא לכמה חודשים.


בקצרה על גסטריטיס - דלקת בקיבה


אחת מהמחלות הנפוצות של מערכת העיכול. גסטריטיס היא ביטוי של דלקת המתרחשת ברירית הקיבה. הסיבות להיווצרות דלקת ברירית הקיבה הם שונות ויכולות לנבוע עקב חיידק הליקובקטר, תזונה לקויה, סטרס מתמשך, נטילת תרופות ועוד. מאחר ומדובר בתהליך דלקתי הרי שכל פעולה אשר מפחיתה את רמת הדלקתיות מצד אחד והפחתת הגירוי של הרירית מצד שני - תורמת לתהליך הריפוי של גסטריטיס - אלו למעשה חלק מהפעולות הננקטות בטיפול הנטורופתי לגסטריטיס בקליניקה - לחצו כאן לקריאה נרחבת על הטיפול הנטורופתי בגסטריטיס


אצות לטיפול בגסטריטיס


ישנן מספר סוגים עיקריים של אצות הנמצאות בשווקים בישראל. המפורסמת שבהם היא אצת נורי המשמשת להכנת סושי, כמו כן אצת קומבו, וואקמה והיג'יקי נמכרות בכל סופר ומשמשות להכנת תבשילים, מרקים ומוקפצים שונים. יתרונם הגדול של אצות הים הוא בעצם העבודה כי הן קלות מאוד לעיכול וכן בגלל ריכוזי המינרלים הגבוהים שבהם. תכונות חשובות נוספות של האצות הם היכולת האנטי דלקתית שלהן - כיוון משמעותי בכל טיפול לגסטריטיס - דלקת בקיבה. מומלץ לעשות שימוש באצות בכל צורה שהיא. לאצות גם יכולת לסייע בפינוי רעלים מהגוף והקלה על פעילות מטבולית של הכבד. תמיכה זו עוזרת לחיזוק מעכת החיסון ובהתמודדות ספציפית בתהליכים דלקתיים המאפיינים גסטריטיס.


מזון קל לעיכול ותרומתו לחומציות מאוזנת בקיבה


ככל שהמזון קל יותר לעיכול הרי שהקיבה נדרשת לייצור מועט יותר של חומציות על מנת לעכל אותו. כאשר יש גסטריטיס חשוב להקטין לרמה מאוזנת את החומציות בקיבה על מנת להימנע מגירוי יתר של הריריות המודלקות והרגישות. כאשר אנו אוכלים מזון קל לעיכול אנו מפחיתים את העומס על הקיבה ועל מערכות רבות אחרות. חשוב כי המזון יכיל בנוסף גם רכיבי תזונה חיוניים ולא רק שיהיה קל לעיכול. אולם אלו תכונות המפתח לאוכל טוב לריפוי גסטריטיס בכל צורה וכן לכל בעיית עיכול עליונה לצורך העניין כגון דלקת בוושט, או תופעות כגון ריפלוקס, צרבות וכו'. קראו עוד על הטיפול הנטורופתי בדרכי עיכול עליונות.


לסיכום: מתכון בריא זה של מרק צח העשוי מירקות ואצות עשיר ברכיבים אנטי דלקתיים, הוא קל לעיכול ובכך תורם רבות לריפוי גסטריטיס. המתכון מומלץ כחלק מטיפול נטורופתי טבעי בדלקת בקיבה.



אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת

מטפלת בקליניקה פרטית מזה כ-20 שנים. מתמחה בטיפול בדרכי עיכול עליונות, תסמונת מטבולית, הורמונלי ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת [טיפול בצמחי מרפא] וכן מוסמכת בביופידבק שלב ב' [ניהול והפחתת סטרס]. משך כ-10 שנים מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט


לילך נהרי - נטורופתית מוסמכתלילך נהרי נטורופתית מומחית


אולי יעניין אותך גם..