מרק מיסו • טיפול בסוכרת 2 • מתכון בריא



כיצד מסייע מרק מיסו לטיפול בסוכרת סוג 2:
מרק המיסו מכיל מזונות עשירים בסיבים תזונתיים, נוגדי חימצון ומינרלים שונים היכולים לסייע בטיפול טבעי לסוכרת סוג 2 | לחצו כאן לעוד מידע | הערך הגליקמי הנמוך של מרבית המזונות במרק המיסו מסייעים לשמירה על רמות סוכר מאוזנות בדם. מרק מיסו דל מאוד בקלוריות והא יכול לסייע בכל תהליך הרזיה וירידה בריאה במשקל. מיסו הוא סוג של משחה והוא מיוצר מתהליכי התססה של סויה ואורז. מקור המיסו ביפן - קראו עוד בהמשך - המיסו יכול להוות תחליף טוב לתיבול מרקים במקום אבקות מרק מתועשות.

מרק זה מהווה מתכון בריא היכול לסייע כחלק מטיפול נטורופתי במצבים מטבוליים שונים בהם סוכרת סוג 2, עודף משקל, הרזיה בריאה, איזון כולסטרול גבוה, כבד שומני וכו'. בהמשך - עוד מידע על התסמונת המטבולית ועל התרומה של כל סוג מזון לטיפול בסוכרת סוג 2


רכיבים:
2 כפיות שמן קנולה‏
‏3 פרוסות זנגביל טרי‏
‏1 בצל גדול, פרוס לפרוסות דקות
‏2 גזרים פרוסים דק‏
‏2 גבעולי סלרי פרוסים דק‏
‏4 כוסות כרוב קצוץ דק‏
‏4 כפות מיסו‏
‏2 בצלים ירוקים קצוצים דק‏
שמן שומשום כהה
רוטב סויה

אופן ההכנה:
להקפיץ בשמן קנולה את הזנגביל והבצל כ-3-5 דקות, להוסיף את הגזר, סלרי, ‏כרוב, לערבב והשחים מעט, להוסיף 5 כוסות מים, להביא לרתיחה, להנמיך את האש כשהסיר מכוסה למשך כ-15 דקות. לכבות את האש ולהוריד.‏ להניח את המיסו בקערה, להוסיף מעט מציר המרק ולערבב היטב עד קבלת מרקם חלק. ‏להמשיך להוסיף עוד נוזלי מרק ולדלל את המיסו. חושב לוודא כל הזמן כי המרקם נשאר חלק וללא גושים. להניח להתקרר לכמה דקות.‏ לתבל עם רוטב סויה, להעביר לצלחות קטנות - ניתן להגיש עם בצל ירוק חי, טופו וכמה טיפות שמן ‏שומשום מעל.‏


האם מיסו טוב לטיפול בסוכרת סוג 2?


מיסו הוא סוג של משחה המופקת מתהליכי התססה של אורז וסויה. מקור המיסו הוא מיפן, שם הוא משמש כמרכיב מרכזי לשימושים מגוונים כגון תיבול מרקים, בעיקר מרק מיסו, וכן תבשילים נוספים, כמו כן המיסו משמש כחומר משמר לירקות, וכמשרה (מירינדה) לתבשילים שונים. מיסו הוא מזון בעל ערך גליקמי נמוך והוא מסייע בכך לשמירה על רמות סוכר מאוזנות בעיקר על ידי תמיכה בהגברת רגישות התאים להורמון האינסולין. צפו בוידאו קצר על הטיפול הנטורופתי בסוכרת סוג 2


בקצרה על המיסו: סוג של משחה המופקת מסויה ואורז - מהווה מרכיב תזונתי מרכזי ביפן - בעל ערך קלורי וגלימקי נמוך ומכאן טוב לסוכרת סוג 2, הרזיה ושמירה על משקל תקין


טיפול טבעי לסוכרת סוג 2טיפול נטורופתי לסוכרת 2


כמה מילים על סוכרת סוג 2


סוכרת סוג 2 היא מחלה מטבולית הבאה לביטוי בדרגות חומרה שונות. התהליך המרכזי בסוכרת סוג 2 הוא הצטברות של סוכר בדם. רמות הסוכר בדם עולות לרוב בגלל העובדה כי יש קושי בהכנסת הסוכר לתוך התאים עצמם - (קטע וידאו קצר אודות הטיפול בסוכרת סוג 2) ההורמון האחראי על הכנסת הסוכרת לדם הוא הורמון האינסולין אשר מופרש כאשר אנו אוכלים. עקב בעיות שונות הורמון זה לא מצליח לאפשר כניסת סוכר במידה מתאימה לתאים ונותר מצב בו הסוכר נשאר בזרם הדם  - רמות סוכר גבוהות בזרם הדם עלולות להוביל לתופעות לוואי ולתסמינים שונים - בדרגות מתקדמות זו מחלה כרונית לא פשוטה ולכן הרעיון הוא לעצור אותה כמה שיותר מוקדם.


כרוב לטיפול לסוכרת סוג 2


כרוב ירוק הוא ירק עשיר בסיבים תזונתיים והוא בעל ערך גליקמי נמוך - מדוע כרוב אם כן טוב לסוכרת סוג 2? מאחר והכרוב עשיר בסיבים תזונתיים הוא מתפרק בגוף בצורה מתונה והדרגתית - פירוק זה מאפשר שחרור מבוקר של אינסולין מבלי לגרום לעומס אשר מוביל לירידת רגישות התאים לאינסולין ומכאן להצטברות סוכר בדם. הכרוב מכיל גם נוגדי חימצון ורכיבים אנטי דלקתיים אשר תורמים את חלקם בשמירה על פעילות מטבולית תקינה. 


סלרי כחלק מטיפול בסוכרת 2


גם הסלרי, כמו הכרוב, הוא ירק עשיר בסיבים תזונתיים והוא בעל ערך קלורי וגליקמי נמוך. תכונות אלו הופכות את הסלרי לירק טוב למאכל במצבים של סוכרת סוג 2 וכן בכל תהליך הרזיה וירידה במשקל. הסלרי מסייע לשמירה על רמות סוכר מאוזנות וכן הוא מגביר את תחושת השובע לאורך זמן. עלי הסלרי עשירים בויטמינים ונוגדי חימצון שונים אשר תרומתם העיקרית לסוכרת סוג 2 היא על ידי הקטנת הנזק של רדיקלים חופשיים ובכך הורדת תהליכים דלקתיים העוללים להיווצר במקביל לעלייה ברמות הסוכר בדם.


לסיכום: מרק המיסו מכיל מזונות שונים היכולים לסייע לטיפול טבעי בסוכרת סוג 2 בעיקר על ידי הגברת רגישות התאים לאינסולין וכן על ידי הגברת תחושת השובע לאורך זמן - מה שמאפשר צריכה מתונה של מזונות ושמירה על משקל מאוזן.


 2 דקות על טיפול טבעי בסוכרת סוג