כאבים בקיבה • תסמינים • טיפול טבעי
כאבים בקיבה - רקע כללי
כאבים באזור הקיבה הם אחד התסמינים הנפוצים ביותר בין בעיות מערכת העיכול העליונה. כאבים בקיבה או באזור הקיבה יכולים להתלוות למספר בעיות עיכול והם עלולים להיגרם כתוצאה מסיבות שונות (פירוט בהמשך).
חשוב לציין כי כאבים בקיבה הם סימפטום ולא מצב בריאותי מוגדר וברוב המקרים יש לכאבים בקיבה רקע של בעיה אחרת. עם זאת, יש גם מצבים בהם אין גורם מאובחן לכאבי הבטן/קיבה והם נכנסים לקטגוריה של כאבי בטן לא מוסברים - זאת אחרי שלילה של בעיות אחרות אשר היו עשויות להוביל לכאבי הקיבה או לתסמינים הנלווים אליהם.
ניווט מהיר:
• טיפול טבעי לכאבים בקיבה
• תזונה נכונה לטיפול בכאבי קיבה
• צמחי מרפא ויעילותם לבעיות עיכול
איפה ממוקמת הקיבה ומה עיקר תפקידה?
הקיבה ממוקמת בחלק העליון של הבטן (ראו תרשים) באזור מרכז בית החזה בהטיה מעט שמאלה. הקיבה מחוברת בחלקה העליון לצינור הוושט ובחלקה התחתון לתריסריון.
בשני מעברים אלו ישנם 2 שסתומים חד כיווניים - אלו שרירים טבעתיים (ספינקטר) אשר תפקידם לאפשר מעבר של מזון - השסתום העליון (שריר הוושט) מעביר אוכל אל הקיבה מצד אחד ומונע חזרת אוכל ממנה לכיוון הוושט, מצד שני.
הספינקטר התחתון מעביר בצורה מדורגת אוכל מפורק לתריסריון להמשך פירוק וספיגה
לסיכום: תפקידה המרכזי של הקיבה, הוא למעשה לפרק את המזון, המגיע מהפה, לחתיכות קטנות, ולהעביר אותו בצורה מדורגת אל המשך עיכול אל המעי.
טיפול נטורופתי לכאבים בקיבה
בכל מצב אבחנתי של כאבים בקיבה, אם זה ממקור לא ידוע או במידה ומקור הכאבים בקיבה ידוע והוא כתוצאה מגסטריטיס - דלקת בקיבה, אולקוס (כיב פפטי), חומציות יתר, ריפלוקס או מצב אחר - יתמקד הטיפול בשיקום יסודי של פעילות הקיבה תוך התייחסות ספציפית לגורמי הרקע. תכנית הטיפול הנטורופתי כוללת בין השאר:
• הפחתת דלקתיות והגנה על ריריות הקיבה
• איזון חומציות וכמות מיצי העיכול
• חיזוק מערכת החיסון
• שיפור תהליכי פירוק
• חיזוק פעולת שריר הוושט
הטיפול הנטורופתי לכאבים בקיבה מורכב הן מטיפול בתסמין עצמו והן מטיפול בגורמים היסודיים ברקע. בתכנית הטיפול אנו מתייחסים ולוקחים בחשבון כל היבט אשר יכול להשפיע על פעילות תקינה של הקיבה.
הנושאים המרכזיים בטיפול כוללים תכנית תזונה נכונה לשיקום הקיבה, הפחתת סטרס (במידת הצורך), התאמת פורמולות צמחי מרפא וכן כל היבט העולה באבחון וימצא רלוונטי בתרומתו להחלמה.
בקצרה: הטיפול בכאבים בקיבה מתמקד הן בתסמינים והן בגורמים להופעתם - זאת על ידי שילוב תזונה נכונה לשיקום הקיבה, צמחי מרפא, הפחתת מתח, חיזוק מערכת החיסון, שיפור פעולות פירוק, הורדת דלקתיות, איזון חומציות בקיבה ועוד.
כאבים בקיבה תזונה
טיפול תזונתי לכאבים בקיבה מיועד בראש ובראשונה לאזן את רמת החומציות בקיבה לצד הפחתת תהליכים דלקתיים תוך הגנה על ריריות הוושט והקיבה עצמה.
בתכנית התזונה אנו מתייחסים גם לחיזוק מערכת החיסון - פעולה חשובה המאפשרת זירוז ההחלמה וחיזוק יכולת ההגנה הטבעית של הגוף בעתיד.
במקרים בהם הכאבים בקיבה מלווים במחלת עיכול כגון גסטריטיס, הרי שההתמקדות הטיפולית התזונתית תהיה בשיקום ריריות הקיבה והחלמה מהדלקת לצד הגנה על ריריות הקיבה, מניעת גירוי של הריריות, הפחתה ואיזון של חומציות הקיבה במטרה לשקם את הפעילות התקינה של מערכת העיכול כולה ובעיקר של הקיבה.
כאבים בקיבה אחרי האוכל
מקרים רבים של כאבים בקיבה מופיעים לאחר אוכל. כאשר אנו אוכלים הקיבה נכנסת למצב פעולה ומפרישה מיצי עיכול חומציים על מנת לאפשר פירוק של המזון כחלק ראשון מתהליכי העיכול.
במצבים בהם רירית הקיבה רגישה או מודלקת, חומציות עודפת עלולה ליצור גירוי גבוה על הרירית ובעקבות כך כאבים ברמות שונות היכולים להופיע בצורות שונות: דקירות, כאב עמום, כאב לוחץ ועוד.
כדאי לדעת: יש מצבים בהם דווקא כאבי קיבה נרגעים אחרי ארוחה - אופייני לרוב כאשר יש כיב קיבה [אולקוס]
כאבים בקיבה העליונה
הקיבה היא שק מאורך הממוקם מתחת לצלעות בצד שמאל. חיבור הוושט לקיבה נמצא באיזור מרכז בית החזה. מקרים רבים של כאבים בקיבה העליונה מיוחסים למצבי ריפלוקס.
כאשר מיצי עיכול עולים לכיוון הוושט או כאשר ישנה דלקת באנטרום [החלק העליון של הקיבה] יתכנו כאבים מורגשים במיוחד בחלק העליון של הקיבה.
חשוב לזכור: כאבים בקיבה יכולים להופיע במקומות שונים באיזור בית החזה ואף הגב. לרוב מיקום הכאב הוא ביחס למיקום הדלקת או הכיב ברירית הקיבה
התקף כאבים בקיבה
מקרים רבים של דלקת בקיבה או כיבים באים לידי ביטוי בגלים או התקפים. התקף כאבים הוא לרוב חריף וחזק יותר מכאבים כרוניים אחרים מתונים יותר.
התקף כאבים בקיבה מתרחש לרוב כאשר רירית הקיבה הפגועה נחשפת לכמות גבוהה של חומציות אשר גוררת כאמור גירויי גבוה וחזק המלווה בכאבים.
חשוב לזכור: כל כאב אקוטי או חד באוזר בית החזה, קיבה ובכלל - מחייב בדיקה רפואית מידית על מנת לשלול מצבי בריאותי אחרים.
כאב בטן עליונה סרעפת
הסרעפת חוצה את בית החזה מעל הקיבה. בקע סרעפתי לרוב אינו מלווה בתסמינים מורגשים ולכן גם אין צורך מיוחד לעשות משהו ביחס לכך [אלא במקרים חמורים מאוד שהם בכל מקרה גם נדירים מאוד]
כאבים בבטן העליונה באיזור הסרעפת מקורם לרוב בקיבה עצמה או בתהליכי ריפלוקס [GERD] - אלו מצבים בהם מיצי העיכול החומציים צורבים את ריריות הוושט או הקיבה המודלקות.
הפחתת סטרס לטיפול בכאבים בקיבה
במקרים מסוימים, לסטרס גבוה או מתמשך, יש השפעה (לעיתים משמעותית) על הופעת כאבים בקיבה ועל עוצמתם וכן לסטרס יש השפעה על בעיות עיכול ברקע, אם קיימות והמדובר על דלקת בקיבה, ריפלוקס, חומציות גבוהה וכן תסמינים. לעיתים, צרבת או ריפלוקס יכולים להיות תסמין ישיר ובלעדי של סטרס גבוה.
כיצד סטרס משפיע על הקיבה?
במצב של סטרס משתחררים הורמונים שונים וחומרים שונים על מנת להכין את הגוף להתמודדות עם מצב הלחץ שנוצר - זהו מנגנון קדום טבעי (קרוי הלחם או ברח) אשר נועד לעזור לנו לשרוד.
כאשר אנו במתח הגוף עובר לתפקד בצורה שונה ומערכות רבות משנות את אופן פעולתן. אחת המערכות המושפעות ביותר כתוצאה מכך היא מערכת העיכול אשר במצבי מתח מאיטה את תפקודה ברמות שונות (אפילו עד כדי הפסקת עיכול במצבים מסוימים).
שינויים אלו בפעילות הקיבה, לאורך זמן, עלולים לגרור שיבושים קשים בתפקוד הקיבה וביכולתה לעבד את המזון בצורה תקינה. כאמור, כאשר מצב זה נמשך לאורך זמן הוא עלול להוביל לבעיות תפקודיות של הקיבה, שינויים ביכולת הפרשת חומציות תקינה תוך החלשה של מערכת החיסון במקביל.
כל אלו עלולים לגרום, ביתר קלות, להופעת גסטריטיס כרוני, שגשוג חיידק הליקובקטר, אולקוס, דלקות בוושט, ריפלוקס, צרבות וכן כאבים בקיבה ועוד.
מעניין לדעת: טרם גילויי חיידק הליקובקטר כמעט כל מקרה של כיב בקיבה [אולקוס] נקשר לעצבים או סטרס גבוה
צמחי מרפא לטיפול בכאבים בקיבה
מעבר לתזונה נכונה והפחתת סטרס הרי שגם צמחי מרפא מסוימים יכולים לסייע בתהליך ההחלמה מכאבים בקיבה והקלה על תסמינים שונים נלווים כגון בחילות, תחושת קושי בבליעה, צרבות, תחושות שריפה ועוד.
צמחי מרפא כגון פילפנדולה, אשר מוכרת ביכולתה האנטי דלקתית, היא צמח מרכזי בטיפול בבעיות עיכול - אגב מהפילפנדולה אשר שמה הבוטני הוא ספיראה ייצרו את אחת התרופות הנפוצות בעולם הלא היא האספירין (על שם ספירא) שהיא גם מהתרופות הנמכרות בעולם.
חוץ מפילפנדולה ניתן לציין עוד צמחים טובים להרגעה של מערכת העיכול ושיקום הקיבה כגון גליצריזה אשר נחשב לאחד הצמחים האנטי דלקתיים החזקים וכן לצמח בעל יכולת הרגעה ושיקום ריריות, בבונג, לבנדר ועוד.
בקצרה: טיפול בכאבים בקיבה כוללים התייחסות למקור הבעיה והן לתסמין עצמו על ידי תכנית טיפול המשלבת תזונה נכונה, צמחי מרפא, הפחתת סטרס, חיזוק מערכת החיסון, שיפור תהליכי פירוק וספיגה ועוד.
חומציות הקיבה
לצורך פירוק המזון מייצרת הקיבה מיצי עיכול חומציים מאוד אשר אחראיים על פירוק האוכל. כמות מיצי העיכול משתנה בד"כ לפי כמות האוכל הנכנס לקיבה, סוג האוכל, וכן היא מושפעת גם מסטרס, נטילת תרופות, אלכוהול ועוד.
תפקוד הקיבה ורמות החומציות שבה משתנות גן עם הגיל, כמו כל מערכת בגוף עם ההתבגרות שלנו מערכת העיכול פועלת בצורה איטית ויעילה פחות. אילוצים אלו חייבים להילקח בחשבון בבניית תכנית טיפול לכל בעיית עיכול.
מחלות ותסמינים הקשורים לקיבה הם מבעיות הבריאות מהנפוצות ביותר במיוחד בעולם המערבי. בין המצבים הקשורים לחומציות הקיבה, לתפקודה, ולמערכת העיכול העליונה ניתן למנות מחלות כגון דלקת בקיבה - גסטריטיס, כיבי קיבה - אולקוס, אזופגיטיס -דלקת בוושט וכן תסמינים שונים קשורים כמו שגשוג חיידק הליקובקטר, ריפלוקס, צרבות אקוטיות או כרוניות, בחילות והקאות, חומציות יתר או תת חומציות (היפוכלורידריה)
כאבים בקיבה - גורמים נפוצים ולמה זה קשור?
במרבית המקרים, ישנו מקור בריאותי לכאבים בקיבה. לרוב זהו תסמין היכול להיות קשור לבעיות עיכול עליונות שונות כגון גסטריטיס, אולקוס, דלקת בוושט וכן מצבים מורכבים יותר. לעיתים כאבים בקיבה הם חלק ממספר תסמינים במערכת העיכול העליונה ובקיבה:
• חומציות גבוהה
אחת מתסמיני העיכול היותר נפוצות - חומציות גבוהה בקיבה. מצב זה יכול להופיע בפני עצמו וכן להתלוות לגסטריטיס - דלקת בקיבה, אולקוס ובעיות עיכול אחרות. חומציות גבוהה או עודף במיצי עיכול יכולים לבוא לידי ביטוי גם ככאבים באזור הקיבה בעוצמות שונות - ראו בהמשך תסמינים נלווים.
• גסטריטיס - דלקת בקיבה
גסטריטיס היא למעשה דלקת של רירית הקיבה. במצב זה הריריות רגישות מאוד לכל גירוי. מיצי העיכול החזקים הבאים במגע עם הריריות עלולים לייצר כאבים באזור הקיבה אשר יכולים להופיע בעוצמות שונות ואף יתכן מצב של התקף גסטריטיס המופיע לבד או עם תסמינים נוספים במיוחד תחושת שריפה או בעירה באזור הקיבה, צרבות, נפיחות וגזים ועוד.
• הליקובקטר פילורי
חיידק המשגשג בקיבה ונחשב לאחד הגורמים המרכזיים לגסטריטיס -למרות שיתכן גם מצב של גסטריטיס ללא חיידק. הליקובקטר פילורי יכול להופיע ללא תסמינים אך גם כאבים בקיבה הם תופעה יחסית שכיחה, במיוחד על רקע העובדה כי במקרים רבים מתלווה להליקובקטר דלקת בקיבה ומכאן עלולים להופיע תסמיני הכאבים גם כן.
• אזופגיטיס - דלקת בוושט
אזופגיטיס נובעת לרוב כתוצאה מגירוי מתמיד של רירית הוושט בעקבות ריפלוקס וצרבות אשר מאופיינות בעליית חומצות ומיצי עיכול מהקיבה אל הוושט. מיצי העיכול החזקים גורמים לגירוי גבוה בריריות הוושט ובהמשך עלולה להתפתח דלקת באזור. כאבים בקיבה יכולים להתלוות למצב זה בעיקר דרך החומציות הגבוהה בקיבה.
• ריפלוקס וצרבות
תופעה שכיחה גם היא - יכולה להופיע ללא בעיות עיכול אחרות כגון גסטריטיס. ריפלוקס הוא מצב בו מיצי עיכול עולים בחזרה אל הוושט דרך שריר הוושט - השוער. זהו שריר טבעתי (ספינקטר) חד צדדי אשר נפתח ומאפשר לאוכל להיכנס לקיבה ונסגר על מנת למנוע מאוכל ומיצי עיכול לעלות לוושט. במצב של ריפלוקס שריר הוושט לא מתפקד כראוי, או כאשר רמות החומציות גבוהה במיוחד - מצבים אלו גורמים למיצי עיכול חומציים ותכולת קיבה לעלות מעלה אל הוושט - זהו המצב הנפוץ ביותר לגרימת צרבות בעוצמות שונות וכן לבחילות, הקאות, תחושת גוש בגרון, מחנק ועוד.
• כיבי קיבה - אולקוס
אולקוס הוא מצב מתקדם בו נוצרים פצעים (כיבים) על רירית הקיבה. במצב זה הריריות רגישות ביותר וכל גירוי עלול לגרור כאבים באזור הקיבה, תחושת שריפה, צרבות, גזים ונפיחות ועוד. גרך הטיפול באולקוס דומה לטיפול בגסטריטיס והיא כוללת התייחסות לשיקום הקיבה, שיקום וריפוי כיבי הקיבה והריריות.
• חשוב לבדוק ולשלול מצבים מתקדמים אחרים
מידה והכאבים בקיבה אינם מאובחנים או אם עדיין לא ביקרת אצל רופא לקבלת אבחנה או חוות דעת - חשוב לגשת ולהיבדק על מנת, בעיקר, לשלול מצבים מורכבים יותר בקיבה.
תסמינים נוספים העלולים להתלוות לכאבים בקיבה
כאבים באזור הקיבה יכולים להופיע בצורות ואופנים שונים, לעיתים גם עוצמת התסמין משתנה במהלך היום או לאחר אכילה, שכיבה, שינה או פעילות אחרת. כמו כן יש מצבים רבים בהם הכאבים מלווים בתסמינים נוספים ולעיתים אפילו כמה במקביל:
• כאבים בקיבה המופיעים אחרי האוכל או על קיבה ריקה
• כאבים בקיבה עם תחושת שריפה
• כאבים עם גרעפסים מרובים
• כאבים בקיבה עם תחושת דקירות
• כאבים עמומים בקיבה
• כאבים בקיבה מלווים בנפיחות
• כאבים בקיבה עם בחילות ותחושת הקאה
• תחושת מועקה ותקיעות בגרון עם כאבים בקיבה
• תחושת מלאות
• נפיחות וגזים
• ועוד
לסיכום: כאבים בקיבה יכולים להופיע עם תסמינים שונים ולהיגרם מסיבות שונות - הטיפול בכל צורה כולל שילוב של תזונה נכונה, צמחי מרפא, הפחתת סטרס - במטרה לאזן את חומציות הקיבה, להפחית דלקתיות, לשקם ריריות, לחזק את מערכת החיסון, לסייע בשיפור פעולות פירוק ועוד. הטיפול הטבעי לכאבים בקיבה מותאם בצורה אישית למטופל ולאורח חייו תוך התייחסות לתסמינים ולמקור הבעיה גם יחד.
שאלות ותשובות נפוצות על הטיפול בכאבים בקיבה:
האם פרוביוטיקה עוזרת לכאבים בקיבה?
אני סובל כבר כחצי שנה מכאבים בקיבה כתוצאה מגסטריטיס שאובחנתי בה בבדיקת גסטרוסקופיה. לקחתי למשך מספר חודשים נקסיום 40 מ"ג אבל למעט הקלה מועטה בשבוע הראשון, אני עדיין מרגיש את התסמינים שהם בעיקר כאבים עמומים באזור הקיבה.
לעיתים יש תחושת שריפה וגרעפסים עם הרגשת מלאות גדולה, בעיקר אחרי אוכל, אפילו ארוחה קטנה. אני בן 54 ולמעט בעיות העיכול שציינתי אני בריא בסה"כ אבל הכאבים האלו בקיבה מציקים ומפריעים. ניסיתי לקחת תוסף תזונה טבעי שלא עזר כל כך.
האם יש דרך לטפל בבעיה שכוללת גם שריפה בחזה וכו' בדרך נוספת? כיצד תזונה יכולה להשפיע לרפא את הכאבים. אשמח להרחבה אם כן ובאיזה צורה.
תשובה:
מקור הבעיה אצלך היא הדלקת בקיבה. גסטריטיס אכן מאופיינת בתסמינים כגון כאבים בקיבה ותחושת שריפה באזור החזה. תופעות אלו נגרמות בעיקר בגלל עודף חומציות אשר מעלה את הגירוי בריריות הקיבה אשר מלכתחילה נמצאות במצב של דלקת והן רגישות מאוד.
לעיתים הכאבים בקיבה יכולים להיות חזקים מאוד ומטרידים, ואני בהחלט מבינה את מצבך ואת הקושי לאיכות החיים שלך. עם זאת, אפשר לעשות כמה דברים כדי להחלים מגסטריטיס מאחר וזה הנושא שאתה צריך להתמקד בו. שיטת הטיפול בקליניקה כוללת התייחסות לכל היבט אפשרי הקשור לתפקוד הקיבה ולתהליכים דלקתיים המתרחשים בה.
זאת אומרת שאנחנו למעשה מאתרים את כל הגורמים המשפעים על הגסטריטיס ועובדים עליהם במטרה לרפאה. זהו טיפול משולב בתזונה שיקומית לקיבה, פורמולות צמחי מרפא, הפחתת סטרס באמצעות טכניקות הרפיה ובאמצעות שימוש במערכת ביופידבק ועוד.
מטרת הטיפול היא פשוטה: הורדת הדלקת, שיקום ריריות הקיבה, חיזוק המערכת החיסונית - אשר חשובה ביותר לאיזון מערכת העיכול, אנו עובדים על שיפור תהליכי פירוק וספיגה וכן על איזון מערכת העצבים, במידה ויש צורך.
לסיכום: הטיפול לגסטריטיס, כאשר ברקע יש כאבים בקיבה ותחושת שריפה, כולל התמקדות בריפוי הדלקת ברירית הקיבה תוך שימוש בתזונה שיקומית, צמחי מרפא, הפחתת מתח וסטרס ועוד.
האם נקסיום או אומפרדקס עוזרים לכאבים בקיבה?
שלום, אני בת 53 ועשיתי לפני חצי שנה בדיקת גסטרו ומצאו לי שיש לי אולקוס קל. מאחר וסבלתי בעיקר מכאבים באזור הקיבה הרופא נתן לי נקסיום 20 מ"ג פעמים ביום.
אחרי כחודשיים לא היה שינוי ממשי והחלפתי את התרופה לאומפרדקס - גם איתה לא הייתה הקלה מיוחדת. לעיתים אני לוקח גביסון וזה מעט עוזר - אבל בכלל קראתי שכל התרופות האלו לא מומלצת לטווח ארוך.
אני מחפשת פתרון טבעי אבל שיעבוד ויעזור לי לחזור לשגרה ולהפסיק עם הכאבים בקיבה שבעיקר מגיעים אחרי אוכל ועם בחילות ותחושת מחנק בגרון. אודה לכל עצה וסיוע.
תשובה:
באופן עקרוני דרך הטיפול הנטורופתי להחלמה מאולקוס עובד על מנגנונים שונים ולכן הוא לא סותר טיפול תרופתי אחר. במידה והתרופות לא עוזרות לך אזי אין טעם להמשיך סתם.
פני לרופא שרשם לך אותם ובקשי להפסיק. מבחינת הטיפול הנטורופתי אנחנו מתמקדים בכמה היבטים אשר כולם קשורים בצורה כזו או אחרת לשיקום הקיבה וחזרת תפקודה הבריא: איזון רמות החומציות בקיבה עצמה ואיזון כמויות מיצי העיכול אותה היא מפרישה.
כמו כן הורדת תהליכים דלקתיים בצורה ממוקדת על מנת לאפשר לכבי הקיבה החלמה מהירה, הגנה על ריריות הקיבה מחשיפה מוגברת למיצי העיכול - מה שרק מגביר כל העת את הגירוי ומשמר את הדלקת -לכן חשוב למנוע כמה שאפשר.
חיזוק מערכת החיסון אשר תורמת לתהליכי ההחלמה, שימוש בצמחי מרפא ספציפיים להגנה על הריריות, חיזוק והרגעה של מערכת העיכול ועוד. ברגע שנתחיל לטפל בצורה מקיפה בבעיית האולקוס תוך זמן קצר יתחילו התסמינים לרדת ואת תרגישי התחלה של הטבה והשתפרות אשר תגדל ככל שתתקדמי בטיפול.
לסיכום: הטיפול הנטורופתי לכאבי בקיבה על רקע אולקסו מתמקד בראש ובראשונה בריפוי הכיבים בקיבה, על ידי הפחתת דלקתיות, שיקום ריריות הקיבה, איזון חומציות, חיזוק חיסוני ועוד. עם התחלת הטיפול יש הקלה בתסמינים אשר פוחתים כל העת ככל שהטיפול מתקדם.
כיצד משפיעה תזונה נכונה על טיפול בכאבים בקיבה?
אני כבר כמעט שנתיים סובלת מכאבים בקיבה שבאים והלכים בתקופות שונות, צרבות מידי פעם, בחילות ובכלל אי נעימות ונחות בכל אזור הוושט והקיבה.
עשיתי לפני שנה בדיקת גסטרוסקופיה וראו אצלי דלקת קלה בקיבה. מאחר ולא היו לי אז תסמינים חזקים לא לקחתי את הנקסיום שהרופא נתן לי.
אבל כשמופיע כאב אני לוקחת מידי פעם וזה עוזר לי להרגיע את הכאבים בקיבה. אבל השבוע קראתי מאמר על הסיכון בנטילת נקסיום ואני רוצה לנסות לפתור את הבעיה בדרך טבעית עם תזונה.
השאלה שלי האם בכלל זה אפשרי לטפל ולרפא כאבים בקיבה עם גסטריטיס על יד תזונה?
תשובה:
ראשית בגדול התשובה היא בהחלט כן! תזונה היא אחד מכלי הטיפול המרכזיים בתהליך טיפול וריפוי גסטריטיס וכל התסמינים הנלווים כגון כאבים בקיבה, צרבות, בחילות ועוד - מהם את סובלת. מטרת הטיפול היא לאזן את רמת החומציות בקיבה ולאפשר לדלקת אשר על הרירית להחלים. תזונה נכונה יכולה לסייע רבות לתהליך ריפוי גסטריטיס מכמה כיוונים:
• מניעת גירוי יתר של הריריות המודלקות
• הפחתת תהליכים דלקתיים בגוף ובקיבה בפרט
• חיזוק מערכת החיסון לסיוע כתמיכה במערכת העיכול
• הגנה של ריריות הקיבה
• איזון רמות החומציות בקיבה
חשוב לזכור כי במקרים רבים תזונה לקויה היא מהגורמים המרכזיים להופעת גסטריטיס. מצד שני, תזונה נכונה היא מהתחומים המרכזיים לטיפול וריפוי גסטריטיס על כל התסמינים הנלווים שציינת כמו כאבים בקיבה, בחילות, צרבות ועוד.