חבוש • תרומה בריאותית



החבוש הינו פרי של עץ הגדל בעיקר באסיה ואגן הים התיכון. זהו פרי לא מוכר ונפוץ כמו בני דודיו התפוח או האגס בעיקר בגלל הקושי לאכול אותו חי. מהחבוש נוהגים להכין ריבה בתקופת ראש השנה - זה זמן הבשלתו. במקומות שונים בעולם יש לו מקום של כבוד כפרי בעל סגולות להגברת אהבה ופריון. מקורו של עץ החבוש בפרס והוא שימש ברפואה העממית למטרות טיפוליות שונות כבר מאות שנים. החבוש מכיל כמויות גבוהות של סיבים תזונתיים, ויטמינים בעיקר ויטמין C, A וויטמיני B ומינרלים כגון אשלגן, סידן ומגנזיום. החבוש עשיר בטאנינים בעלי פעילות מחטאת ומכווצת ולכן הוא יכול לסייע לטיפול בשלשול, דלקות בדרכי שתן, איזון רמות סוכר, זיהומים בדרכי נשימה ועוד.


חבוש - 10 יתרונות בריאותיים


כיצד חבוש עשוי לתרום לבריאותך


• מסייע באיזון רמות סוכר

• תורם לטיפול בשלשול

• מסייע בטיפול בזיהומים

• בעל פעילות אנטי דלקתית

• עוזר בטיפול במחלות דרכי הנשימה

• עוזר לטיפול בדלקות דרכי שתן

• מסייע להפחית רמות כולסטרול

• תורם לחיזוק מערכת החיסון

• בעל פעילות אנטי חיידקית

• עוזר בריפוי ריריות מודלקות


"התפוח המוזהב"

את החבוש, כך סבורים, תרבת האדם עוד קודם לתפוח. חבוש מוזכר בתנ"ך, במיתולוגיה היוונית ואף בספרי בישול רומאים. יש הטוענים כי התפוח שהגיש אדם לחווה היה חבוש ולא התפוח שאנו מכירים כיום.


אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת

מטפלת בקליניקה פרטית מזה כ-20 שנים. מתמחה בטיפול בדרכי עיכול עליונות, תסמונת מטבולית, הורמונלי ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת [טיפול בצמחי מרפא] וכן מוסמכת בביופידבק שלב ב' [ניהול והפחתת סטרס]. משך כ-10 שנים מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט


לילך נהרי - נטורופתית מוסמכתלילך נהרי נטורופתית מומחית


אולי יעניין אותך גם..