כיצד תזונה משפיעה על ריפוי הליקובקטר וגסטריטיס
גסטריטיס היא דלקת בקיבה הנגרמת לרוב על ידי חיידק בשם הליקובקטר פילורי. חיידק זה נמצא בקיבה אצל רוב האנשים מעל גיל 50. מדוע רק מעטים סובלים מתסמינים? מדוע החיידק מצליח לשגשג וליצור דלקת רק אצל אחוז קטן בלבד? כיצד תזונה נכונה משפיעה על שגשוג החיידק והיווצרות דלקת בקיבה וכיצד למנוע ולטפל בדרך טבעית בדלקת. כל התשובות בהמשך..
מי מגן עלינו מפני החיידק?
בגוף שלנו מצויים מיליוני חיידקים בכל רגע נתון, בנוסף למזהמים רבים כמו וירוסים, טפילים, פטריות ועוד. ברוב המכריע של המקרים אנו יודעים להגן על עצמנו די טוב ולמגר כל פולש ומזהם מבלי שנרגיש בכך אפילו.
המערכות המשמעותיות ביותר בהגנה מפני מזהמים הם מערכת החיסון ומערכת העיכול. התגובה החיסונית שלנו קיימת בכל אזור בגוף. מערכת העיכול על כל חלקיה חשופה למזהמים רבים אבל החומציות הגבוהה בתוכה מהווה כלי משמעותי וחשוב במיגור פולשים זרים.
מערכת עיכול וחיסון מאוזנות מהוות את קו ההגנה המרכזי בפניי כל מזהם כמו הליקובקטר פילורי. ישנה חשיבות לתמוך במערכות אלו בצורה שוטפת בשגרה אבל במיוחד בזמן החלמה והתמודדות עם שגשוג החיידק.
חשיבותה של תזונה נכונה
אנו מבינים שחיידק הליקובקטר פילורי משגשג כאשר מערכת החיסון והעיכול שלנו לא מאוזנות ונמצאות תחת עומס. הסיבות להיחלשות מערכות אלו נעוצות בגורמים שונים כגון גיל, הרגלי חיים, השפעות סטרס ועוד.
ישנן סיבות שאין לנו עליהם שליטה ויש כאלו שאנו יכולים לשנות ולהשיג בריאות מיטבית ומאוזנת. תזונה לקויה וסטרס הם מהגורמים הראשיים להפחתת יכולת ההגנה של מערכת העיכול והחיסון. נושאים אלו ניתנים לשינוי ובעקבות כך להחלמה וריפוי.
כוחה של תזונה לרפא
תזונה יכולה להשפיע בצורה שלילית או חיובית עלינו - תלוי מה אנחנו אוכלים וכיצד. תזונה נכונה יכולה לעודד תהליכי ריפוי והתחזקות ואילו תזונה לקויה עלולה להוביל לחוסר איזון וחולשה.
אנו זקוקים למזון כדי להתקיים. במהלך שנות האבולוציה המזון שלנו השתנה ללא הכר למרות שמעט מאוד שינויים התחוללו אצלנו ברמה הפיזיולוגית.
אבל במרוצת השנים גם עשינו הרבה רע למזון שלנו. הצורך לספק אוכל לאוכלוסייה הולכת וגדלה הניעה תעשיות שלמות לייצר עבורנו אוכל מעובד, דל ומלאכותי.
שינויים אלו בהרגלי התזונה נראים בבירור ללא צורך להיות מומחה בשום תחום. השמנה הפכה למגיפה חסרת שליטה. מחלות רבות הקשורות לתזונה ומזון כמו בעיות בדרכי עיכול ומחלות מטבוליות הפכו שכיחות עד למצב כי בגיל מסוים נראה רק טבעי שצריך לקחת תרופות להורדת כולסטרול או להפחתת צרבות.
תרומתה של תזונה נכונה לבריאות מערכת העיכול
היכולת לשנות את פני הדברים קיימת. המודעות הגוברת בשנים האחרונות יצרה שוק של מזון טרי, חי ובריא יותר. ניתן היום בקלות די רבה למצוא מגוון של סוגי מזון היכולים להפוך לכלי מרפא של ממש. במיוחד ביחס לבעיות עיכול כגון הליקובקטר וגסטריטיס.
תרומתה של תזונה נכונה לטיפול בחיידק ובדלקות קיבה היא בעיקר בנושאים אלו:
• סיוע באיזון חומציות הקיבה
• סיוע בהפחתת תהליכים דלקתיים
• הפחתת גירויי ריריות הקיבה
• שיפור תהליכי פירוק וספיגה
• שיפור תהליכים מטבוליים – איזון רמות סוכר
• הפחתת תהליכים טרשתיים
• איזון מערכת החיסון
• איזון מערכת העצבים, שיפור מצב רוח ואנרגיה
• הפחתת רמת עוררות וסטרס
יתרונות אלו של תזונה נכונה מסייעים להתמודדות ישירה ויעילה במיגור חיידק הליקובקטר וריפוי גסטריטיס.
תזונה נכונה קשורה לעידוד עשרות תהליכים חיוביים בגופנו. רמות הסוכר בדם מתאזנות, המשקל מתאזן, רמות הסטרס פוחתות ומצב הרוח משתפר. רמת האנרגיה שלנו עולה פלאים כשאנו מתבססים על תזונה נקיה ומזינה.
הדרך הטבעית והיסודית ביותר לריפוי גסטריטיס והליקובקטר היא גם הדרך המשתלמת ביותר לטווח הארוך.