הרזיה נכונה - סיבים תזונתיים



סיבים תזונתיים הם אחד מאבות המזון החשובים לבריאות האדם. הייחודיות של הסיבים היא שהם אינם מהווים מקור אנרגיה לאדם. מערכת העיכול שלנו אינה מסוגלת לפרק את הסיבים וליצור ממנה אנרגיה. למרות זאת, הסיבים התזונתיים תורמים רבות לבריאותנו בכמה צורות: עידוד תנועתיות המעיים ושמירה על יציאות תקינות, מזון לחיידקים ידידותיים במעי, הגברת תחושת השובע, סיוע בניקוי הגוף מרעלים ועודפי פסולת.

חיידקים טובים מעודדי הרזיה
מחקרים שונים מצאו כי יש קשר בין אוכלוסיות חיידקים בריאות במעי ומשקל גוף תקין. איזון פלורת המעיים והגדלת אוכלוסיית החיידקים הטובים יכולים לתרום להרזיה בריאה יותר.


הרזיה נכונה-סיבים מסיסים


ירקות


מהווים מקור טוב לסיבים לא מסיסים. הירקות מכילים בנוסף כמויות גבוהות של וויטמינים ומינרלים והם דלים בקלוריות. הם תורמים לתחושת שובע גבוהה יותר, מאזנים רמות סוכר בדם ובכך מסייעים בהפחתת החשק למתוק, מעודדים חילוף חומרים תקין החשוב ביותר לשמירה על משקל גוף מאוזן. צריכת ירקות מוגברת מומלצת ביותר בכל תהליך הרזיה בריאה.
סוגי ירקות לדוגמא
עלים ירוקים, גזר, מלפפון, ירקות שורש וכו'


דגנים מלאים


עשירים בסיבים מסיסים ולא מסיסים. הסיבים הלא מסיסים מעלים את נפח הצואה ובכך מעודדים התרוקנות תקינה ותרומה להגדלת תחושת השובע, הסיבים המסיסים מכילים וויטמינים ומינרלים התורמים לתהליך הירידה במשקל. לדוגמא, גריסים עשירים במינרל כרום, אשר עוזר לאיזון רמות סוכר והפחתת חשק למתוק.
סוגי דגנים לדוגמא
שיבולת שועל, חיטה מלאה, גריסים, כוסמת, דוחן, אורז מלא


פירות


מהווים מקור טוב לאנרגיה זמינה ובעלי מתיקות אשר הופכת אותם לחטיפי אנרגיה בריאים, הפירות מכילים סיבים תזונתיים אשר ממתנים את ספיגת הסוכרים בדם ובכך מסייעים במניעת עלייה חדה של רמות סוכר בדם. לדוגמא תפוח עץ מכיל סוג של סיב תזונתי בשם פקטין. סיב זה נחקר רבות והוא מוכר ביכולתו למתן את רמות הסוכר בדם.
סוגי פירות לדוגמא
תפוח, אגס, פירות הדר, פירות יער וכו'


קטניות


עשירים בסיבים תזונתיים מסוג מסיסים אשר תורמים לתחושת שובע גבוהה, מסייעים בהפרשת חומרים המרככים ומסככים את מערכת העיכול ובכך מעודדים תנועתיות מעיים מוגברת ויציאות תקינות. הקטניות עשירות בוויטמיני B החשובים לאיזון מערכת העצבים ולהרגעה אשר מסייעת לצמצם אכילת יתר הקשורה למצבי מתח.
דוגמא לסוגי קטניות
עדשים, שעועית, אפונה, חומוס, פול, סויה


אגוזים, גרעינים וזרעים


עשירים בסיבים מסיסים ולא מסיסים, קבוצת מזון זו מכילה גם שומנים בריאים אשר בשילוב עם הסיבים תורמים להגברת תחושת השובע. למרות המיתוס השגוי שאין לצרוך שומנים בזמן הרזיה, כמה וכמה מחקרים העלו כי דווקא צריכה מתונה של שומן בריא הנמצא באגוזים וזרעים כדוגמת שקדים, אגוזי מלך, פיסטוק ועוד, תורם רבות להפחתה במשקל.
סוגי אגוזים, גרעינים וזרעים לדוגמא
אגוזי מלך, שקדים, זרעי שומשום, גרעיני דלעת, זרעי פשתן וצ'יה וכו'



אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת

מטפלת בקליניקה פרטית מזה כ-20 שנים. מתמחה בטיפול בדרכי עיכול עליונות, תסמונת מטבולית, הורמונלי ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת [טיפול בצמחי מרפא] וכן מוסמכת בביופידבק שלב ב' [ניהול והפחתת סטרס]. משך כ-10 שנים מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט


לילך נהרי - נטורופתית מוסמכתלילך נהרי נטורופתית מומחית


אולי יעניין אותך גם..