תפוז - עובדות ומידע בריאותי

 

תפוז נחשב לאחד המזונות הבריאים בעיקר בגלל תכולה גבוהה של ויטמין C וסיבים תזונתיים - ויטמין C הוא נוגד חימצון חזק אשר נמצא במחקרים רבים חשוב לשמירה על שלמות התאים ולהפחתת נזקי חימצון שונים. בנוסף, תפוז ממוצע מכיל כמות יפה של סיבים תזונתיים אשר עיקר תרומתם הבריאותית היא למערכת העיכול. הסיבים התזונתיים בתפוז מסייעים לשיפור פעולות עיכול ולאיזון רמות הסוכר בדם. עם זאת, תפוז הוא פרי חומצי ויש לצרוך אותו במתינות.. במיוחד למי שסובל מבעיות במערכת העיכול העליונה כדוגמת צרבות, גסטריטיס ועוד. קראו עוד בהמשך בהרחבה


תפוז - עובדות ומידע בריאותי


מידע בריאותי ועובדות על תפוזים

תפוז עשיר מאוד בוויטמין C

אחד היתרונות המרכזיים של תפוז הוא תכולת ויטמין C. בתפוז ממוצע יש כ- 51 מ"ל של ויטמין C - הנחשב לאחד מנוגדי החמצון החשובים והחזקים. למעשה, בתפוז אחד יש כ 85% בכמות ויטמין C המומלצת ליום למבוגר ע"י ארגון הבריאות האמריקאי (FDA). ויטמין C נוטל חלק בתהליכים רבים והוא בעיקר מפחית נזקים הנגרמים על ידי רדיקלים חופשיים אשר עלולים לפגוע בתפקוד התקין של התאים. חשוב לזכור כי ויטמין C נספג בגוף בכמות מוגבלת - עודף צריכה של ויטמין זה, בעיקר על ידי תוספי תזונה סינתטיים, לעיתים לא אפקטיבי, מאחר והגוף מפריש כמויות עודפות.