שילובי מזון להגברת הבריאות
זוהי הצעה לשילובי מזון היכולים להגביר את התרומה הבריאותית של כל סוג מזון כאשר צורכים אותו יחד עם מזון מתאים אחר. על בסיס שילובים אלו ניתן לבצע עוד מספר רב של שילובים עם מזונות בעלי תכונות דומות.
כיצד שילובי מזון עשויים לתרום לבריאותך
חומוס וסלק
חומוס מכיל כמויות גבוהות של ויטמין 6B. זהו ויטמין אשר מגביר את הספיגה של המינרל מגנזיום הנמצא במזונות שונים כגון סלק בצורה טובה ויעילה יותר בגוף.
עגבנייה ואבוקדו
עגבנייה אדומה עשירה בלייקופן - זהו נוגד חימצון חזק אשר נספג בדרך הטובה ביותר כאשר יש בסביבתו שומן בריא כגון השמן אשר נמצא באבוקדו.
תה ירוק ולימון
תה ירוק מכיל נוגד חימצון בשם קטוצ'ין. ויטמין C אשר בלימון מסייע בספיגה משופרת של נוגד החימצון ובכך הופך את התה הירוק לאפקטיבי ובריא יותר.
לימון וכרוב קייל
לימון מכיל כמות גבוהה של ויטמין C. זהו ויטמין אשר מסייע ומשפר רבות את ספיגת המינרל ברזל בגוף. זהו מינרל הנמצא בירקות ועלים ירוקים כגון קייל.