רימון - 10 יתרונות בריאותיים
רימון הוא אחד משבעת המינים, פרי ארץ ישראלי המוזכר מאות פעמים בכתובים ונמצא בשימוש קולינרי ורפואי מזה אלפי שנים. הרימון הוא פרי נחקר בהקשרים בריאותיים שונים ומגוונים. רימון ממוצע מכיל כמויות גבוהות במיוחד של ויטמינים, במיוחד ויטמין C, מינרלים וסיבים תזונתיים. הוא דל יחסית בקלוריות ותרומתו לסוכרת סוג 2 מתבססת. כמו כן מכיל הרימון רכיבים אנטי דלקתיים והוא חשוב לשמירה על תפקודים קוגנטיביים שונים. הרימון נחקר בקשר לתרומתו למחלות מעי דלקתי כגון קרוהן וקוליטיס. ריבוי הסיבים התזונתיים ברימון תורם לסיוע בשיפור פעולות עיכול.
• עשיר מאוד בנוגדי חימצון חזקים
• טוב לשמירה על הלב
• מסייע להפחתת דלקות פרקים
• מסייע באיזון לחץ דם
• בעל תכונות אנטי ויראליות
• מעודד חשק מיני ומשפר פוריות
• תורם לשיפור קוגנטיבי
• עשיר בסיבים תזונתיים
• מכיל רכיבים אנטי דלקתיים
• טוב לעיכול תקין
ויטמין C
רימון ממוצע אחד מכיל כמות גבוהה של ויטמין C. נוגד חימצון חשוב, מוכר כבעל חשיבות ותרומה בריאותית לתהליכים רבים כגון דלקות פרקים, שיפור יכולות קוגנטיביות, לחץ דם ועוד..