ענבים - 10 יתרונות בריאותיים
הענבים הם פירות גפן היין. מהם מכינים צימוקים. לענבים סוגים וזנים רבים להם חשיבות בעיקר בגידול ענבים לצורך ייצור יין. ענבים, בכל הצבעים מכילים רכיבים תזונתיים חשובים ביותר לבריאות. הענבים עשירים בפיטוכימקלים הנקראים פלבנואידים - אלו למעשה חומרים נוגדי חימצון אשר מסייעים רבות לבריאות גופנית כללית. נוגדי החימצון שומרים על תקינות ושלמות התאים מנזקי הרדיקלים החופשיים, ובכך מסייעים במניעת מחלות סרטן שונות. כמו כן נוגדי החימצון מסייעים בהאטת תהליכי הזדקנות, משפרים את מראה העור, מסייעים בניקוי רעלים מהגוף ובשיקום הכבד. בנוסף לנוגדי חימצון חזקים מכילים הענבים גם סיבים תזונתיים התורמים לפעילות עיכול תקינה.
• טובים לעיכול תקין
• תורמים לניקוי רעלים מהגוף
• מסייעים במצבי עצירות
• מסייעים בהאטת תהליכי הזדקנות
• תורמים למניעת סרטן
• שומרים על בריאות הלב וכלי הדם
• מספקים אנרגיה זמינה
• תורמים לשיפור הזיכרון
• מאיטים תהליכי טרשת עורקים
• תורמים למראה עור בריא
אנרגיה זמינה
הענבים עשירים בגלוקוז - זהו חד סוכר זמין המספק מידית אנרגיה לגוף בניגוד לסוגי סוכר אחרים אשר יש צורך לפרקם קודם.