נוגדי חימצון חזקים

 

נוגדי חימצון או אנטיאוקסידנטים, אלו חומרים המסוגלים לעצור בגוף תגובות שרשרת הנוצרות על ידי רדיקלים חופשיים ועלולות לפגוע בשלמות התאים. נוגדי החימצון עושים זאת על ידי ניטרול של רדיקל חופשי הנמצא באמצע השרשרת. תרומתם של נוגדי החימצון לבריאות היא גבוהה. ישנם כמה סוגים של נוגדי חימצון בעלי יכולות שונות במעט אחד מהשני. רובם נמצאים בפיגמנט הצבע של הירקות והפירות ומכאן גם ההמלצה לצרוך את כל המזונות בשלל הצבעים שלהם. להלן כמה מזונות המכילים ריכוז גבוה של נוגדי חימצון היכולים לסייע לך לשמור על בריאותך.


נוגדי חימצון חזקים


מזונות עשירים בנוגדי חימצון


• כרובית

• זרעי פשתן

• רימון

• כורכום

• פירות יער

• ברוקולי

• תה ירוק

• עגבנייה

• כרוב קייל

• ענבים


אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת

מטפלת בקליניקה פרטית מזה כ-20 שנים. מתמחה בטיפול בדרכי עיכול עליונות, תסמונת מטבולית, הורמונלי ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת [טיפול בצמחי מרפא] וכן מוסמכת בביופידבק שלב ב' [ניהול והפחתת סטרס]. משך כ-10 שנים מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט


לילך נהרי - נטורופתית מוסמכתלילך נהרי נטורופתית מומחית


אולי יעניין אותך גם..