נבטים - יתרונות בריאותיים
הנבטים הם אחד המזונות החשובים והבריאים ביותר. ישנם סוגים רבים של נבטים והם כולם מכילים ריכוזים גבוהים של ויטמינים ומינרלים, נוגדי חימצון וסיבים תזונתיים. סוגי נבטים שונים עשויים לסייע למצבים כגון סוכרת סוג 2, דלקות בקיבה - גסטריטיס, פעילות עיכול תקינה, עצירות, סיוע לאיזון רמות כולסטרול בדם, שמירה על מערכת חיסונית מאוזנת ועוד. לפניכם מידע מתומצת אודות 7 סוגי נבטים.
נבטי אלפלפא
נבטי אלפלפא הם מהסוגים הנפוצים והמוכרים יותר. הם עשויים לתרום לתהליכי קרישת דם טובים יותר וכן לסייע באיזון רמות כולסטרול בדם.
נבטי שעועית
נבטי השעועית מציעים כמות גבוהה מאוד של חלבונים זמינים לגוף וכן הם מכילים כמויות גבוהות של ויטמיני A ו C ומהווים מקור מצויין לסיבים תזונתיים.
נבטי חילבה
נבטי החילבה פחות מוכרים ונפוצים אולם כמו החילבה עצמה גם הם טובים לתהליכי ניקוי רעלים מהגוף, איזון סוכר בדם וכן מסייעים להגברת ייצור חלב.
נבטי כוסמת
נבטי כוסמת עשויים לסייע בהפחתת אלרגיות שונות וכן בניקוי ושיקום הכבד. בנבטים אלו רכיבים תזונתיים המסייעים להתפתחות תקינה.
נבטי חמניה
נבטי חמנייה מכילים רכיבים תזונתיים העשויים לסייע בהפחתת מתח ולחצים נפשיים. הם טובים לחיזוק עצמות ומהווים מקור טוב לחומצה פולית
נבטי צנונית
נבטי צנונית, כמו שאר הנבטים, עשירים בנוגדי חימצון, הם מכילים כמויות גבוהות של ויטמינים ומינרלים. הם עשויים לסייע במצבים של תולעי מעיים.
נבטי ברוקולי
נבטי ברוקולי עשירים במרכיבים היכולים לסייע בניקוי רעלים מהגוף, הם טובים לאיזון לחץ דם גבוה והם טובים לבעיות עיכול ודלקות שונות בקיבה.
הנבטה עצמית
1. השרו זרעים טריים למשך לילה או שניים.
2. הניחו על משטח מחורר במקום מואר ורצוי חמים.
3. שטפו 2-3 ביום את הנבטים למניעת רקב.