מזונות להתמודדות  עם שפעת והתקררות



החורף הגיע באופן רשמי וזו העונה בה השפעת וההתקררות הם בשיא. צריכה מוגברת של מזונות מסוימים עשוייה לסייע בהתמודדות עם מחלות חורף שונות. כורכום, שום, פלפל אדום ובצל - מכילים כמויות גבוהות של נוגדי חימצון וחומרים אנטי ויראליים היכולים לסייע בהפחתת תסמינים כגון כאבי גרון, ליחה, נזלות, דלקת גרון ועוד. מזונות אלו ואחרים מכילים גם כמויות גבוהות של נוגדי חימצון המסייעים בחיזוק מערכת החיסון. הכורכום נחשב כצמח אנטי דלקתי והוא עשויי לסייע במצבי בריאות שונים כגון דלקות בקיבה - גסטריטיס, סוכרת סוג 2, דלקות גרון וחיזוק כללי של הגוף. פלפל אדום הוא אחד הירקות העשירים ביותר בויטמין C - זהו גם נוגד חימצון חזק היכול לסייע בחיזוק מערכת החיסון.


מזונות לשפעת והתקררות


כיצד עשויים מזונות שונים להתמודדות עם שפעת והתקררות


כורכום

הכורכום מכיל חומר פעיל בשם כורכומין - זהו מרכיב הנחשב כאנטי דלקתי, אנטי ויראלי ונוגד חמצוני חזק ביותר. עשויי לסייע בחיזוק חיסוני וחיזוק כללי. 

פלפל אדום

פלפל אדום הוא אחד הירקות העשירים ביותר בויטמין C. זהו נוגד חימצון חשוב התורם רבות לחיזוק המערכת החיסונית בגופנו ובכך יכול לסייע במחלות חורף.

שום

מכיל חומרים אנטי ויראליים, אנטי חיידקי חזקים, נחשב כאנטיביוטיקה של הטבע. החומר הפעיל בשום אליצין הוא זה שגם מקנה לו את הריח.

בצל

בדומה לשום, גם הבצל מכיל חומרים אנטיביוטיים חזקים, בעל יכולת אנטי ויראלית ונוגדת טפילים וחיידקים, בשילוב עם שום יכול לסייע רבות במניעה.