לישון יותר טוב - המלצות לשינה איכותית
שינה איכותית חשובה לתהליכים רבים בגוף והיא חיונית לשמירה על בריאות כללית. אורח החיים המודרני, תזונה לקוייה, מתח וסטרס, הרגלי שינה רעים מעלים בצורה דרמטית את הפרעות השינה. כיום נדודי שינה נפוצים ביותר ואנשים רבים סובלים מבעיות בריאותיות נלוות כתוצאה משינה לא מספקת ואיכותית. כדורי השינה הם מצרך פופולרי אולם ניתן גם באמצעים טבעיים לשפר את איכות השינה ולהתמודד עם נדודי השינה בדרך לא פחות יעילה..
לא לאכול דבר שלוש שעות לפני השינה!
ארוחות כבדות בסמיכות לשינה במיוחד מזון שומני, בשר, מוצרי חלב או מזונות קשים לעיכול גורמים למצב בו מערכת העיכול נכנסת לעבודה מאומצת המפריעה מאוד לשינה איכותית. בנוסף יתכנו גם בעיות של גזים, צרבות, נפיחות בבטן העלולים ליצור בעיה בהרדמות וברצף השינה עצמו. ההמלצה היא להימנע לחלוטין ממזון או שתייה כ-3 שעות לפני מועד השינה.
להפחית קפאין ואלכוהול
קפאין וגם אלכוהול הם חומרים המוכרים ככאלו היכולים להפריע להרדמות ולשינה טובה. קפאין הוא סם מעורר ומומלץ מאוד להימנע ממנו כמה שאפשר למי שסובל מנדודי שינה וקשיי הרדמות, במיוחד כמה שעות טובות לפני השינה. גם אלכוהול לא מומלץ למרות שההשפעה הראשונה שלו היא מרגיעה הרי שאח"כ הוא גורם לעוררות של מערכת העצבים ומפריע לשינה.
הרגלי שינה קבועים
לסובלים מנדודי שינה מומלץ לאמץ הרגלי שינה כמה שיותר קבועים, שעות קימה ושינה קבועות, תוך הימנעות כמה שניתן משינה במהלך היום.
היגיינת שינה
מחקרים הוכיחו כי לאווירה בחדר השינה תרומה משמעותית לאיכות השינה. השתדלו להוציא מכשירים אלקטרוניים, להחשיך כמה שניתן את החדר, להימנע מקריאה או כל פעולה אחרת מלבד יחסי מין ושינה. יש חשיבות לטמפרטורה נעימה בחדר - שלא יהיה חם מידי או קר מידי.
פעילות גופנית
הרדמות מצריכה רגיעה. כאשר הגוף שלנו מוצף בהורמוני סטרס מכל פעילויות היום, קשה מאוד להירדם. לפעילות גופנית תרומה אדירה להרגעה והגברה של נינוחות. בפעילות גופנית הגוף מפנה הורמוני סטרס ומשחרר הורמוני רגיעה. פעילות אירובית של כ-20 30 דקות 4-5 פעמים בשבוע יכולה לעשות פלאים לאיכות השינה שלכם!