כאבי בטן, גזים ונפיחות
שאלה
מזה כשבועיים יש לי כאבי בטן מלווים בגזים ונפיחות. בעיקר הגזים והנפיחות מופיעים אחרי ארוחה מלאה ונמשכים כמה שעות אח"כ. הייתי אצל רופא והוא המליץ לי על כדורים אבל לפני שאני מתחיל לקחת רציתי לדעת אם יש דרך טבעית לטפל בכאבי בטן, גזים ונפיחות. התחלתי לשתות הרבה תה קמומיל שקצת מרגיע.. האם זה יכול לעזור או שאני צריך משהו אחר/נוסף על מנת להיפטר מהבעיה.
תשובה
כאבי בטן המלווים בגזים ונפיחות הם תופעה מאוד לא נעימה הפוגעת באיכות החיים של חלק גדול מהאוכלוסיה. ישנן סיבות רבות העלולות לגרום לתופעה זו אולם היא איננה מסוכנת וניתן לפתור אותה באמצעות צמחי מרפא ותזונה נכונה. ישנם צמחים רבים אשר מפחיתים את כמות הגזים במערכת העיכול ומרפים את עוויתות המעיים.
צמחי מרפא יעילים להפחתת גזים ונפיחות בבטן
צמחים כאלו להפחתת גזים ונפיחות בבטן הם קמומיל, שומר, קימל, אניס, שמיר, זנגוויל, מנטה, מליסה ועוד. צריכת צמחים אלו, בחליטה או במיצוי נוזלי, תקל על כאבי הבטן שלך, תוריד את הנפיחות, תפחית את כמות הגזים ותקל על התחושה במערכת העיכול. ציינת שכאבי הבטן והנפיחות החלו לפני כשבועיים. מה השתנה לפני שבועיים? האם שינית משהו בתזונה שלך? באורח החיים שלך? האם קיים יותר מתח בתקופה הזו? האם התחלת לסבול ממשהו נוסף? כל דבר כזה עלול לגרום להיווצרות כאבי בטן המלווים בגזים ובנפיחות וכדאי להבין יותר מה הרקע לתופעה זו אצלך.
תזונה היא מרכיב מרכזי בבעיית הגזים ונפיחות בבטן
מבחינה תזונתית, ישנם מזונות מסויימים העלולים לגרום לכאבי בטן, גזים ונפיחות. אני מציעה לך לנסות ולהבחין אילו הם המזונות הבעיתיים עבורך. מזונות לדוגמא הם: מוצרי חלב, משקאות מוגזים, משקאות אלכוהוליים, מזונות מטוגנים אך גם מזונות כמו ברוקולי, כרוב, חומוס, שעועית, עדשים ועוד מזונות החשובים לבריאותנו. במקרה כזה, כדאי להימנע מהמזונות המזיקים ואילו מהמזונות החשובים לנו, כדאי לצרוך בכמות קטנה עד שהגוף יתרגל ובהמשך יהיה אפשר להגדיל כמויות. אשלח לך המלצות תזונתיות מתאימות שיעזרו לך. גם למתח ישנה השפעה על פעילות מערכת העיכול ועל היווצרות כאבי בטן, גזים ונפיחות. כדאי לשלב שיטות שונות להורדת מתחים יחד עם פעילות גופנית לשיפור העיכול והתחושה ולהורדת הכאבים והנפיחות.
לסיכום, הטיפול בכאבי בטן המלווים בגזים ובנפיחות כולל
צמחי מרפא: מפחיתי גזים, נפיחות ונוגדי עווית.
תזונה: זיהוי המזונות הבעיתיים והימנעות מהם או הפחתה בצריכתם.
פעילות גופנית: להורדת המתח ושיפור פעילות מערכת העיכול.