הורדת טריגליצרידים בדם ללא טיפול תרופתי
ניווט מהיר:
מה ההבדל בין טריגלצרידים וכולסטרול?
גורמים לטריגלצרידים
טיפול טבעי ללא תרופות לטריגלצרידים
מה זה טריגליצרידים?
טריגליצרידים הם צורת השומן הנפוצה ביותר בגוף. בצורה זו הגוף מאחסן את השומן ברקמות השומן. שומן זה מהווה מחסן לאנרגיה לשעת הצורך (במצבי רעב למשל). זהו חלק ממערך ההתמודדות של הגוף במצבי מצוקה כגון בצורת.
טריגליצרידים מיוצרים על ידי הכבד. הכבד מייצר טריגליצרידים בעיקר מסוכרים המגיעים לדם דרך מערכת העיכול, הטרי גליצריד בנוי מ"עמוד" גליצרול ושלושה (טרי) שרשראות של חומצות שומן בתהליך הרזיה, כשיש חסר קלורי, הטריגליצרידים מתפרקים והופכים לסוכר שמשמש אנרגיה זמינה לגוף.
מה ההבדל בין טריגליצרידים לכולסטרול?
טריגליצרידים וכולסטרול – שניהם נמנים תחת קטגורית שומנים. כולסטרול הינה מולקולה הנמצאת בקרום של כל תא בגוף בעלי החיים. זוהי מולקולה חיונית המהווה אבן בניין למרכיבים חשובים בגוף כגון הורמונים מסוימים, אבני מרה, ויטמינים ועוד.
טריגליצרידים לעומת זאת מצטברים בתאי השומן ומהווים מקור אנרגיה לשעת צורך. כולסטרול וטריגליצרידים נספגים ביחד במעי :טריגליצרידים נספגים במעי יחד עם כולסטרול במבנים הקרויים כילומיקרונים המועברים ביחד בדם: טריגליצרידים ומולקולות כולסטרול מועברים בדם בצורות שונות, טריגליצרידים בונים מולקולות LDL V יחד עם כולסטרול.
כולסטרול וטריגליצרידים הנמצאים בעודף מהווים גורם סיכון למחלות לב וכלי דם, כבד שומני ועוד וקשורים לתסמונת המטבולית, שניהם יכולים לשקוע בדפנות כלי הדם ולעודד תהליך הנקרא טרשת עורקים – תהליך שגורם להזדקנות מואצת של דפנות כלי הדם, להיצרות ואף חסימה של העורקים ומכאן להתקפי לב או שבץ מוחי.
תסמינים אפשריים לטריגליצרידים
לרמה גבוהה של טריגליצרידים בדם אין תסמינים ספציפיים. ניתן לאבחן מצב זה בבדיקת דם בלבד ולרוב בודקים את רמת הטריגליצרידים בבדיקת דם שגרתית. כאמור, טריגליצרידים גבוהים משויכים עם גורם סיכון למחלות אחרות כגון מחלות לב וכלי דם, סוכרת, עודף משקל, יתר לחץ דם וכבד שומני.
גורמים עיקריים לטריגליצרידים
הגורם העיקרי המוכר כיום לטריגליצרידים גבוהים הינו אורח חיים ובמרכזו הרגלי תזונה לקויים. ניסיון ומידע מצטבר מלמד כי הקשר של תזונה לקויה ועודף טריגלצרידים הוא גבוה וברור. מדינות עולם מערבי המאופיינות בתזונה מתועשת, עשירה בפחמימות ריקות, שומנים רוויים, חומרים משמרים, מזונות ממולחים ועוד – בעלי אחוזים גבוהים יותר בצורה מובהקת ממדינות בהן צריכת המזון ברובו ממקורות טבעיים.
בצורה ספציפית עולה כי בעיקר צריכת סוכרים ופחמימות פשוטות הם מהגורמים המרכזיים לעלייה של טריגליצרידים. בנוסף, גם אלכוהול וצריכה עודפת של שומן רווי ושומן צמחי מוקשה עלולים להוביל לעלייה ברמת הטריגלצרידים.
גנטיקה וטריגליצרידים
כמו לכל מצבי הבריאות השייכים לתסמונת המטבולית (יתר לחץ דם, סוכרת, כולסטרול, כבד שומני) גם לטריגליצרידים גבוהים יש קשר גנטי. אמנם טריגליצרידים גבוהים אינם נחשבים כמחלה גנטית אלא יכולה להיות נטייה משפחתית גנטית אשר באה לידי ביטוי בעיקר על ידי תנאי סביבה (בעיקר תזונה, חוסר פעילות גופנית והרגלי חיים לקויים) אשר מעודדים עלייה ובנוסף לנטייה הגנטית אשר יחדיו מובילים לעלייה ברמות הטריגלצרידים בדם.
האם אפשר לאזן טריגליצרידים ללא טיפול תרופתי?
ברובם הגדול של המקרים ניתן להשפיע בצורה משמעותית על רמות טריגלצרידים בדם על ידי שינויים באורח החיים. במסגרת הטיפול בקליניקה אנו בונים תכנית תזונתית מותאמת במטרה לצמצם את צריכת המזונות המזיקים וצריכה מחודשת של תפריט בריא לכל היבטי חילף החומרים ובמיוחד תמיכה ישירה פעילות הכבד.
מניסיון קליני אנו עדים לשינויים משמעותיים ברמות הטריגלצרידים בהשפעת תזונה נכונה ואוחר חיים בריא יותר. בנוסף להיבטי תזונה נכונה אנו משלבים פורמולות צמחי מרפא התומכים בפעילות כבד תקינה ומסייעים בתהליכי שיקום ושיפור מערך חילוף החומרים בגוף. תכנית טיפול זו מניבה תוצאות במהירות גבוהה יחסית ומשפיעה על מערכות שונות לטובה.
הורדת טריגליצרידים בדם ללא טיפול תרופתי - טיפול נטורופתי להורדת טריגליצרידים
לסוכרת יש קשר הדוק וישיר להיווצרות כבד שומני, כאשר רמות הסוכר בדם אינן מאוזנות וישנה כמות גבוהה של סוכר בדם, הכבד מפנה עודפים אלו ובתהליך מטבולי הופך את הסוכר לשומן מסוג טריגליצרידים ומאחסן אותו בחלקו בתאי הכבד.
בנוסף לזה, תזונה לקויה המעמיסה עוד כמויות של סוכרים וחומצות שומן רוויות על הכבד – הופך הנטל המטבולי לגבוה, הכבד ממשיך לצבור שומן עקב ירידה בתפקודו התקין ומכאן הדרך להיווצרות כבד שומני היא קצרה.
השפעת צמחי מרפא על הורדת טריגלצרידים בדם
ישנם כיום מספר רב של צמחי מרפא המוכרים ביכולתם המיטיבה במצבים של טריגלצרידים גבוהים בדם. פעילות צמחי המרפא מאפשרת הורדת טריגליצרידים בדם ללא טיפול תרופתי שבאה לידי ביטוי בצורות שונות אך בעיקר הצמחים תומכים בשיפור פעילות כבד וכן באיזון רמות סוכר בדם.
צמחים מרכזיים המוכרים לטיפול בטריגלצרידים כוללים בין השאר: ג'ימנמה GYMNEMA – אחד הצמחים המוכרים לאיזון רמות סוכר בדם והגברת רגישות האתים לאינסולין, טריגונלה – TRIGONELLA , ארטישוק – CYNARA , כורכום – CURCUMA, מלון מר – MEMORDICA ועוד.
מה עדיף? מוצר מדף או הכנה אישית של צמחי מרפא?
שוק תוספי התזונה ובהם מוצרים המכילים צמחי מרפא משגשג ותופס נתח גדול והולך. אולם היעילות הטיפולית של מוצרי מדף לעומת הכנה אישית היא נמוכה בצורה ברורה. התאמה של צמחי מרפא למטופל ולהיבטי הבריאות השונים מאפשר רמת יעילות טיפולית גבוהה הרבה יותר.
היכולת לשלוט ברמת הריכוזים של החומרים הפעילים בצמחים וכן בשילובים השונים של צמחים בפורמולה אחת היא בעלת ערך ייחודי ומשמעותי מכל מוצר מדף גנרי.