גזים ונפיחות במערכת העיכול אחרי אכילת בשר

 

שאלה
אני בן 43 ויש לי כבר הרבה זמן גזים ונפיחות במערכת העיכול. הבעיה לא יום יומית ושמתי לב שהגזים והנפיחות מגיעים רק אחרי שאני אוכל ארוחה בשרית כבדה. האם יכול להיות שיש קשר? מה שמוזר שכל החיים אכלתי בשר ולא היתה לי את בעיית הגזים והנפיחות ורק עכשיו פתאום זה הופיע לי. מכיוון שאני מאוד אוהב בשר ואני לא רוצה לוותר עליו רציתי לשאול האם יש דרך טבעית לטפל בגזים ונפיחות במערכת העיכול מבלי להפסיק לאכול בשר. אולי יש משהו מומלץ שאוכל לקחת על מנת להפטר מהבעיה?

 

תשובה

גזים ונפיחות במערכת העיכול הינם תופעה הקיימת אצל כולנו, אך כאשר הם מופיעים יותר מהרגיל יש לברר את הסיבה לכך. הגזים והנפיחות נובעים כתוצאה מעיכול לא תקין של המזון. ישנם מזונות מסויימים הקשים יותר לעיכול ולפירוק ולכן עלולים לייצר גזים ולגרום לנפיחות אצל אנשים שאינם מורגלים באכילת מזונות אלו או שיש להם מערכת עיכול חלשה יותר. מזון כזה הוא בשר המכיל חלבון מרוכז מאוד. פירוק החלבון בקיבה נעשה באמצעות חומצת הקיבה. הפרשת חומצת הקיבה עלולה לרדת כתוצאה מגורמים שונים כמו גיל ומתח ועלולים להתפתח קשיי עיכול. הבשר אשר אינו מעוכל עד הסוף עלול לגרום לתסיסה ולהיווצרות גזים בעלי ריח רע ולנפיחות.


שילוב של תזונה וצמחי מרפא יעיל ביותר בטיפול בגזים ונפיחות

על מנת לפתור את הבעיה, יש לשפר את הפרשת חומצת הקיבה ולהקל על הגזים והנפיחות באמצעות צמחי מרפא. צמחים כאלו הם צמחים מרים כמו שיבא, שן ארי, ורבנה ועוד, צמחים מפיגי גזים כמו כורכום, ג'ינג'ר, קימל, שומר, אניס ועוד, וצמחים נוגדי עווית כמו קמומיל, מליסה, לבנדר ועוד. מבחינת הרגלי האכילה, יש להפריד את אכילת הבשר מאכילת פחמימות כמו תפוחי אדמה, אורז, פיתות וכו' ולאכול אותו לצד ירקות או לבד. כדאי לך להימנע משתייה בזמן האוכל וכן כשעתיים אחרי ובמיוחד להימנע ממשקאות מוגזים וקרים. כמו כן, בתהליך הכנת הבשר כדאי לשלב תבלינים כמו כורכום, קימל, כמון, ג'ינג'ר, קינמון, בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה - כל אלו יעזרו בהפחתת הגזים הנוצרים. גם פעילות גופנית סדירה תחזק את מערכת העיכול ותשפר את תהליך העיכול. בכל מקרה, אני מציעה לך להפחית את צריכת הבשר בינתיים, לפחות עד שהטיפול הצמחי יסייע למערכת העיכול שלך לחזור לפעילות סדירה.


לילך נהרי-נטורופתית מומחית