זרעים - קטנים אך בריאים ביותר
זרעים טומנים בחובם ריכוזים גבוהים של רכיבים תזונתיים חשובים ביותר. מומלץ מאוד לצרוך את כל סוגי הזרעים לא קלויים על מנת שלא לחמצן את השומנים הבריאים שבהם. ישנם סוגים רבים של זרעים אולם המוכרים ביותר לאכילה הם זרעי דלעת, זרעי חמנייה, זרעי צ'יה וזרעי פשתן. כמו כן ישנם זרעים בריאים נוספים אשר בד"כ ניתן לצורך אותם כמיצוי כגון: זרעי ענבים, אשכוליות וכו'. הזרעים השונים עשויים לסייע בין השאר למצבי עיכול כגון גסטריטיס, עצירות, מצבים מטבוליים כגון סוכרת סוג 2, כולסטרול ועוד.
כיצד זרעים שונים עשויים לתרום לבריאותך
זרעי דלעת
מוכרים כ"גרעינים לבנים" עשירים מאוד באבץ העשויים לסייע לשיפור הפריון ולאון גברי, הגברת אנרגיה ומניעת תולעי מעיים וכן לחיזוק מערכת החיסון.
זרעי חמנייה
מוכרים כ"גרעינים שחורים" עשירים בנוגדי חימצון היכולים לסייע לשמירה על הלב, מכילים רכיבים אנטי דלקתיים שונים היכולים לתרום למראה עור בריא.
זרעי צ'יה
נחשבים למזון על בגלל ריכוז הוויטמינים והמינרלים הגבוה שבהם, עשירים מאוד באומגה 3, תורמים לניקוי רעלים, הרזיה וחיזוק חיסוני.
זרעי פשתן
הזרעים השלמים לא מתעכלים ולכן יש צורך לטחון אותם או להשרות. עשירים באומגה 3 יכולים לתרום לעיכול תקין, תורמים להפחתת כולסטרול ועוד.