אצות - יתרונות בריאותיים
כיום בכול סופר-מרקט גדול בארץ ניתן לרכוש סוגים שונים של אצות. הן מגיעות, בדרך כלל, מיובשות והמוכרות שבהן כוללות אצות כגון: קומבו, וואקמה, נורי, היג'יקי ועוד. אצות נחשבות למזון על בגלל הריכוזים הגבוהים ביותר של מינרלים וויטמינים שונים אותם הן מכילות. לאצות תרומה חשובה לשמירה על הבריאות וניתן לצרוך אותן בצורות שונות. לאחר השרייה במים חמים הם נהפכות רכות וניתן להוסיפן לסלטים, לירקות מוקפצים ולגלגול סושי. לאצות פעילות קרמינטיבית (הפגת גזים) והם יכולות לסייע במצבי כאבים ונפיחות בבטן.
כיצד עשויות אצות לתרום לבריאותך
מסייעות בהקלה על גזים ונפיחות
אצות הן ירק ים/מים קלות מאוד לעיכול ומכילות מרכיבים קרמינטיביים (מפיגי גזים) שונים המסייעים לשחרור והפגת גזים כלואים במעיים והקלה על נפיחות וכאבי בטן.
מסייעות למניעת אנמיה
אצות מהוות מקור טוב למינרלים רבים והן עשירות בברזל זמין לגוף ובעל יכולת ספיגה טובה. תכונה זו הופכת אותן למזון טוב לשמירה על רמות ברזל תקינות.
תורמות לחיזוק עצמות
אצות עשירות מאוד בסידן, מינרל מרכזי בשמירה על בריאות העצם. בנוסף, מכילות האצות כמות גבוהה של מגנזיום אשר גם הוא תורם לחיזוק העצמות.
עוזרות באיזון רמות כולסטרול
אצות מכילות סיבים תזונתיים המסייעים בניקוי הדם מעודפי כולסטרול ובכך סיוע באיזון רמות תקינות של כולסטרול בדם.
ניקוי רעלים מהגוף
אצות מכילות רכיבים תזונתיים שונים הקושרים אליהם מתכות כבדות ורעלנים ובכך מסייעות האצות בניקוי הגוף מרעלים ובהקטנת העומס מהכבד.
כיצד ניתן לצרוך אצות
הוספה לתבשילים
ניתן להוסיף אצות לתבשילים שונים להעשרה ולהוספת טעם - אצת קומבו לדוגמא לרוב לא אוכלים והיא משמשת להעשרת תבשילים.
מוקפץ ומרקים
אצות וואקמה או היג'יקי ניתן להוסיף למוקפצים או למרקים שונים כגון מרק מיסו - יש להשרות במים חמים כעשר דקות עד שהאצה רכה.
סושי וסלטים
ניתן גם לצרוך את האצות בצורתן היבשה בסלטים או בסושי. אצת נורי היא הפופולרית ביותר והמוכרת בהכנת סוגי סושי שונים.