אנטיביוטיקה טבעית
השימוש באנטיביוטיקה הפך בשנים האחרונות לפופולרי ביותר גם שלא לצורך, מה שעלול להוביל לעמידות החיידקים לאנטיביוטיקה. צמחי מרפא ומזונות מסויימים מוכרים כבעלי יכולת אנטי חיידקית ואנטי ויראלית טבעית.
שמן אורגנו
שמן האורגנו נחקר רבות ונמצא כי הוא עשויי לסייע לטיפול בסוגים שונים של חיידקים, טפילים, פטריות ווירוסים. החומרים הפעילים בשמן האורגנו הם הקרבקול והתימול. חומרים אלו הם למעשה המקנים לשמן האורגנו את האיכויות שלו.
בצל יבש
הבצל מוכר והוא נפוץ מאוד בכל מטבח בארץ ובעולם. הוא אמנם בעל תכונות פחות חזקות מאלו של השום אבל הוא עדיין בעל יכולות אנטיביוטיות חזקות מאוד. הבצל מוכר כצמח טוב לטיפול בבקטריות, תולעי מעיים, דלקות שונות במיוחד גרון, וירוסים, ועוד.
שום טרי
שום הוא צמח מרפא ומזון מוכר ונפוץ. השום נחקר רבות בשנים האחרונות בעיקר החומר הפעיל שבו האליצין. השום נמצא כעשויי לסייע בטיפול בנגיפים, פטריות שונות, תולעים, וירוסים ועוד. הוא אף זכה לכינוי האנטיביוטיקה של הטבע..
אכיניצאה
אכינצאה נמצאת בשימוש רפואי עממי מאות שנים. ברפואת צמחים אכינצאה נחשבת כצמח אנטיביוטי חזק במיוחד. היא טובה לחיזוק חיסוני היא משמשת לטיפול בפטריות, וירוסים שונים מחלות חורף נפוצות ועוד. מעבר לכך מכילה האכינצאה חומרים מזינים ונוגדי חימצון